Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect legislativ, avizat favorabil. Mai multe categorii de militari și polițiști vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare (document)

ro

02 May, 2020 00:00 5088 Marime text

Soldații sau gradații profesioniști ar putea beneficia, alături de o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici, de reducerea vârstei standard de pensionare, potrivit unui proiect legislativ ce a fost adoptat tacit la Senat și a primit avize favorabile în comisiile din Camera Deputaților, având propunere de adoptare.

Mai mult, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special ce ar putea ieși mai repede la pensie.
Conform expunerii de motive, propunerea legislativă vine să elimine o discriminare prezentă existentă cu privire la militarii rezerviști în raport cu militarii aflați în prezent în activitate. Modificarea se adresează, în precădere, celor care au fost trecuți în rezervă fără drept de pensie prin OUG nr. 54/2011, atât polițiști și militari, cât și cu privire la soldații și gradații voluntari cărora le-a încetat contractul și au fost trecuți în rezervă sau scoși din evidențele militare.

Acestă măsură este una reparatorie pentru cei care, dacă nu ar fi fost îndepărtați din sistem ar fi fost trecuți în rezervă cu drept la pensie militară. Ar fi vorba de aproximativ 10/100 dintre cei ieșiți din sistem care ar putea beneficia de pensie.

Totodată, de această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba, după este prevăzut în propunerea legislativă, despre acei militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special ce “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii