Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari de elită din Constanța. Sergent Pascale Roibu, încadrat la Grup Scafandru EOD Constanța (galerie foto)

ro

12 Dec, 2018 14:25 5581 Marime text
Liga Militarilor Profesioniști a demarat o campanie de promovare a unor militari, printre care și din județul Constanța, care în ultimii ani s-au remarcat prin activitatea depusă.
 
Printre aceștia este și sergent Pascale Roibu, încadrat la Grup Scafandru EOD Constanța, membru al Ligii Militarilor Profesioniști!
 
Sergentul Pascale Roibu a fost brevetat scafandru de mare adâncime categoria a II-a (40 - 60 m), iar în perioada 2003 - 2007 a fost încadrat în cadrul Grup scafandri de luptă.

A participat la misiuni în Marea Neagră, Marea Mediterană, dar și la misiuni reale de descoperire și distrugere a minelor marine (barajul de mine) din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Numele militarului se leagă de descoperirea celor două hidroavioane germane din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în Lacul Siutghiol (Mamaia).
 
De asemenea, sergentul Pascale Roibu a descoperit epavele a 3 corăbii la Sulina, una din ele fiind o corabie din timpul Războiului Crimeii.
 
Nu în ultimul rând, a descoperit epavele a 3 corăbii antice în Marea Neagră și a participat la explorări în Marea Neagră, lacurile din Dobrogea, lacuri montane și Dunăre.

Militarul a scris o lucrare în 2016, intitulată ”Vremea căutărilor. Jurnalul unui scafandru”. 
 
Respect camarade!
 
ONOARE și PATRIE!

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii