Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 08 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul acord GECT, semnat între Medgidia şi Silistra

ro

08 Aug, 2011 23:01 1029 Marime text

Primarul Municipiului Medgidia, domnul Marian Iordache, împreună cu domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu, însoţiţi de o echipă de consilieri locali s-au deplasat joi la Silistra, în vederea semnării acordului de cooperare transfrontalieră între Medgidia şi Silistra. Medgidia este primul municipiu din ţară care face parte din Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială cu Răspundere Limitată. Acesta este primul acord de GECT din România, în timp ce în Europa există opt asemenea acorduri.

GECT cu Răspundere Limitată Medgidia-Silistra este o structură cu personalitate juridică având ca membrii fondatori Municipiul Medgidia şi Municipiul Silistra prin primari, care vor putea acţiona în numele acestora iar aria teritorială pe care Gruparea îşi va putea desfăşura misiunea va fi teritoriul municipiilor ce fac parte din Grupare. Astfel, GECT îşi propune prin acţiunile sale să promoveze o cooperare durabilă, concentrată pe dimensiunile strategiei de dezvoltare teritorială transfrontalieră regională. Aceasta se va realiza prin alăturarea comunităţilor şi implicarea lor în acţiuni economice, sociale şi de protecţia mediului.

În acest scop, GECT este responsabilă pentru: identificarea, promovarea şi punerea în aplicare a programelor, proiectelor de interes comun în domeniul cooperării teritoriale europene a membrilor săi; facilitarea cooperării transfrontaliere şi în domeniul accesării de proiecte finanţate din programe de cooperare teritoriale europene, între membrii săi, în scopul întăririi coeziunii economice; identificarea proiectelor posibile, a partenerilor de cercetare dacă este necesar, precum şi pregătirea documentaţiei necesare.

Totodată, va asigura reprezentarea sa la entităţi, agenţiile şi instituţiile care pot furniza finanţare şi, în special UE, şi va pune în aplicare proiecte în mod direct sau în colaborare/parteneriat cu alte persoane, organizaţii sau instituţii.

Atribuţiile GECT vor fi stabilite de către membrii săi prin Convenţie şi Statut, dar vor subscrie obiectivului de a facilita şi promova cooperarea teritorială.

05 august 2011

Comp. Relaţii Publice şi Presă

Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii