Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Sibiu Polițiști debutanți, polițiști pregătiți

ro

07 Jun, 2024 10:40 377 Marime text
 Nr. 125 din 7 iunie 2024
 
Polițiști debutanți, polițiști pregătiți
 
În perioada 13 – 30 mai 2024, polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au pregătit pentru intervenție 21 de agenți, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, încadrați în I.P.J. Sibiu la începutul lunii mai.
 
Pregătirea agenților de poliție nou încadrați în funcție constituie o prioritate instituțională, menită să asigure formarea unor polițiști profesioniști, pregătiți în orice moment să răspundă în mod adecvat provocărilor existente în mediul operativ.
 
Printre obiectivele principale ale activităților desfășurate amintim pregătirea în domeniul comunicării și gestionării situațiilor de criză, dezvoltarea deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare, dezvoltarea capacității de evaluare obiectivă și identificarea soluțiilor de dezamorsare a conflictelor, pregătirea pe diferite linii de muncă, formarea deprinderilor practice pentru conducerea autospecialelor în regim de circulație prioritară. 
 
Stagiul de pregătire s-a derulat pe trei paliere: unul teoretic, unul practic și unul de adaptare.
 
Componenta teoretică s-a materializat în furnizarea de noi informații care să vină în sprijinul activităților practice specifice muncii de poliție, informații a căror aprofundare să întărească baza de cunoștințe pe care noii polițiști și-au format-o în timpul școlarizării.
 
Componenta practică a stagiului de pregătire s-a concretizat în antrenamente prin care agenții și-au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară.
 
Componenta de adaptare și integrare s-a realizat prin participarea efectivă a polițiștilor debutanți la activități polițienești caracteristice, alături de polițiști cu vechime din structurile operative. Astfel, au avut ocazia de a participa concret la activități polițienești specifice de ordine publică, rutieră, criminalistică, investigarea criminalității economice și investigații criminale.
 
Noii noștri colegi continuă formarea profesională pentru a fi mereu pregătiți să manifeste o atitudine adecvată în relație cu cetățenii, demnă de uniforma pe care o poartă.  
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii