Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Crețu - Pentru o cooperare mai strânsă UE-ONU in vederea îndeplinirii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

ro

10 May, 2012 00:16 1022 Marime text

Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a coprezidat astăzi reuniunea extraordinara a Comisiilor pentru Afaceri Externe si Dezvoltare, dedicata schimbului de opinii cu Helen Clark, administratorul Programului pentru Dezvoltare al Organizației Națiunilor Unite (UNDP), fost prim-ministru al Noii Zeelande.

Corina Crețu a subliniat importanța parteneriatului cu Organizația Națiunilor Unite și necesitatea unirii forțelor tuturor actorilor pentru a accelera procesul de îndeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului: "Este foarte important sa si implementam strategiile pe care le construim, dar de cele mai multe ori ne aflam in incapacitatea de a le pune in practica. Este necesara o cooperare mai strânsa pentru a oferi un răspuns global nevoilor populației", a afirmat Corina Crețu.

Vicepreședintele Comisiei pentru Dezvoltare a evidențiat ca, in contextul economic si financiar actual, creșterea incluzivă are o importanță majoră pentru amplificarea cooperării pentru dezvoltare cu țările emergente, pentru a răspunde disparităților sociale. "Pentru cetățenii acestor state este extrem de necesara consolidarea cooperării dintre Uniunea Europeana, Organizația Națiunilor Unite si guvernele naționale pentru a identifica soluții concrete si rapide la provocarea discrepantelor sociale", a precizat Corina Crețu.

Corina Crețu a accentuat, de asemenea, necesitatea punerii în aplicare urgentă a Obiectivelor Mileniului în cazul cărora inca nu au fost realizate progrese substanțiale, cum ar fi protejarea mediului, crearea unor sisteme sanitare de bază, ocuparea forței de muncă. Europarlamentarul roman si-a exprimat, totodată, îngrijorarea cu privire la procesul prea lent de promovare a egalității de gen și lipsa oricărui progres în ceea ce privește reducerea mortalității materne.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii