Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Fizica, materie la clasa a II-a?

ro

06 Aug, 2014 14:00 1917 Marime text
Noi schimbări în programa școlară! Ministrul Pricopie intenționează să introducă înmulțiri și fracții echivalente la clasa a II-a. Noţiunile se învăţau până acum în clasa a treia sau chiar la gimnaziu. Preşcolarii ar putea avea în programă şi ore de educaţie sanitară.
De la bastonașe direct la înmulțiri și împărțiri! Ce unii copii au învățat în gimnaziu alții vor învăța în primele clase. Este vorba despre noua programă școlară propusă de ministrul educației, Remus Pricopie.
“Nu este un lucru bun, sub nicio formă. Copiii sunt și așa destul de aglomerați. Mi se pare oricum prea mult. Pentru un copil de clasa a II-a este prea mult. Vor ajunge în clasa a XII-a și nu vor ști nimic”, ne-a spus mama unui elev.
“Este prea devreme. Îi chinuie prea mult. Ar trebui ca la primele două clase să mai aibă și ei parte de copilărie”, ne-a zis un alt părinte.
La clasa a doua elevii vor avea de-a face cu noţiuni avansate de matematică şi vor trebui să înţeleagă ce reprezintă materialele conductoare şi izolatoare în cadrul unui circuit electric.
“Este foarte greu pentru clasa a II-a. Ei abia înțeleg noțiunile la fizică din clasa a V-a, a VI-a. E prea mult pentru ei, pentru că și așa au destul de multă materie de asimilat”, a concluzionat mama unui elev de clasa a II-a.
De altfel, Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, că vot fi introduse în programa şcolară ore de educaţie sanitară, prin care elevii vor învăţa să acorde primul ajutor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii