Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrabie - „Continuăm cu remedierea pagubelor” Salvarea nu a venit de la Consiliul Judeţean. Doar Guvernul ar putea găsi o soluţie

ro

29 Aug, 2013 00:00 2442 Marime text
Deşi au trecut două luni de la inundaţiile care au făcut ravagii în localitatea Peştera, administraţia publică locală încă se confruntă cu pagubele înregistrate de viitura puternică, provocată de şuvoaiele de apă venite din amonte, dinspre comuna Ciocârlia.
Vorbim de pagube importante, cifrate la peste un milion de euro, potrivit şefului autorităţii locale. Şi cu toate acestea, de la nivelul judeţului ajutorul întârzie să apară. „Intervenim şi la această dată pentru a repara drumurile puternic avariate de inundaţii. Trebuie să ne descurcăm singuri.

Nu am primit sprijin de la nimeni”, a explicat, ieri, şeful autorităţii locale. Întrebat dacă Consiliul Judeţean îl va ajuta în vreun fel, primarul Valentin Vrabie a precizat că la cum decurg lucrurile nu sunt şanse să fie sprijinit financiar de instituţia judeţeană: „La cea mai recentă repartizare de fonduri, Consiliul Judeţean a dat bani comunei Agigea - cea mai bogată din ţară, comunei Siliştea, unde în ultimii patru ani a direcţionat 6 milioane de euro, iar unei comune care nu a primit niciun leu în ultimii 5 ani şi care se confruntă cu probleme nu i-au fost repartizate nici de această dată fonduri. Altfel nu pot să spun decât că indiferenţa şi nepăsarea CJC dau în nesimţire”, a menţionat primarul Valentin Vrabie.

„Refacem proiectul din anul 2009”

Pentru a evita producerea unor noi pagube, trebuie aprobat proiectul privind amenajarea a trei poduri şi a două punţi pietonale, un proiect realizat de administraţia locală de la Peştera în anul 2009. Dacă din partea Companiei Naţionale de Investiţii şeful autorităţii locale s-a ales cu un refuz, primarul Valentin Vrabie afirmă că împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale ar putea găsi o soluţie.

„Refacem proiectul din anul 2009. Trebuie reînnoite vizele şi realizate alte calcule. Sperăm ca săptămâna aceasta să reuşim să-l reactualizăm şi să-l depunem la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale”, a precizat Valentin Vrabie. Întrebat ce şanse sunt ca proiectul să se realizeze, şeful autorităţii locale a răspuns: „Urmează să vedem dacă proiectul se va afla sau nu, la minister, pe lista priorităţilor”.  

Pregătiri pentru hramul Bisericii Naşterea Maicii Domnului

Primarul a precizat că, pe lângă eforturile depuse pentru a remedia pagubele înregistrate în urma inundaţiilor, la această dată administraţia locală are în atenţie şi şcolile din comună. „Am alocat fonduri pentru igienizare, zugrăvire, dar şi pentru aprovizionarea cu combustibil”, a explicat primarul comunei Peştera. De asemenea, comunitatea se pregăteşte de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie). Ca de fiecare dată, autoritatea locală este alături de localnici şi de biserică, al cărui hram va fi prăznuit cu această ocazie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii