Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP a refuzat să repare drumurile Valentin Vrabie - „Viaţa copiilor este pusă în pericol de craterele de pe DJ 223 B"

ro

01 Oct, 2010 02:44 2093 Marime text

Pestera_primar_Valentin_Vrabie_02.jpgPrimarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a demarat pietruirea străzilor din satul Izvoru Mare, cu forţe proprii, după ce Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a ignorat solicitarea administraţiei locale cu privire la aceste drumuri.

În prima zi de şcoală, microbuzul şcolar care se deplasa între Peştera şi Ivrinezu, pe DJ 223 B, a fost la un pas de o mare tragedie, potrivit primarului Vrabie. Edilul a relatat că, din cauza craterelor de pe drumul respectiv, care pe alocuri depăşesc un metru adâncime, microbuzul cu elevi a fost la un pas să se răstoarne. Numai experienţa şoferului microbuzului a făcut ca dezastrul să fie evitat. „Acum patru sau cinci ani, pe acelaşi drum, a avut loc un eveniment în urma căruia au fost accidentaţi nouă copii. Drumul este foarte periculos şi, deşi am făcut nenumărate sesizări către Regie (n.r. RAJDP) şi către Consiliul Judeţean, nu s-a luat nicio măsură. Singurul lucru pe care l-am văzut a fost că muncitorii de la RAJDP au făcut nişte şanţuri pe DJ 222, între Peştera şi Medgidia, au pus nişte pietre acolo şi aşa au lăsat. Acum, conducătorii auto trebuie să fie foarte atenţi să nu le sară pietre în geam", a afirmat primarul din Peştera.

Preşedintele căror copii?

„Am încercat să vorbesc cu preşedintele Consiliului Judeţean despre această stare de fapt, însă nu am primit niciun răspuns. Încerc pe această cale să îi reamintesc de problemele cu care se confruntă comuna Peştera. Copiii din comună, care traversează zilnic cu microbuzul aceste drumuri care le pot pune în pericol viaţa, au încredere că Nicuşor Constantinescu, autointitulat Preşedintele Copiilor este şi preşedintele lor, nu numai al copiilor săi", a afirmat edilul.

Bătrânii, chinuiţi de derelele din mijlocul drumului

Primarul Valentin Vrabie a afirmat că de la începutul mandatului a trimis mai multe adrese către RAJDP şi către CJC prin care a solicitat Regiei să intervină pentru repararea celor mai dezafectate străzi din comună. „Am apelat la sprijinul CJC în baza Programului privind pietruirea uliţelor de pământ şi scoaterea satelor din noroi cu care preşedintele (n.r. Nicuşor Constantinescu) şi-a făcut campanie, dar nu am primit niciun răspuns. Astfel, am alocat de la bugetul local 5,5 miliarde de lei vechi, solicitând Regiei să repare străzile pe banii comunei, însă nici aşa nu am fost auziţi. În Izvoru Mare sunt probleme mari cu străzile, care practic nu au fost reabilitate niciodată. Pe mijlocul drumului se formează adevărate derele când plouă, iar pentru oameni, şi mai ales pentru bătrâni, este un mare chin să meargă pe aceste străzi. Locuitorii acestui sat se simt umiliţi de indiferenţa autorităţii judeţene, mai ales că în alte localităţi străzile au fost pietruite demult, iar acum se asfaltează", a precizat primarul Vrabie.

Edilul din Peştera a precizat că în urmă cu o săptămână a demarat pietruirea străzilor din Izvoru Mare cu o firmă privată. „Străzile încep să prindă contur. Nu-i puteam lăsa pe oameni să se chinuiască. Nu înţeleg indiferenţa autorităţii judeţene. Cred că la mijloc este rea voinţă. Eu cred că preşedintele Consiliului Judeţean nu este informat corect în legătură cu realitatea, iar noi vrem să afle adevărul şi să ştie că în comuna Peştera, unde oamenii au votat PSD în proporţie covârşitoare de peste 90% la alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi la cele ce au urmat, drumurile sunt într-o stare deplorabilă, în timp ce în alte localităţi se asfaltează, chiar şi pe datorie", a subliniat primarul Valentin Vrabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii