Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru canalizare si apa, la Tufani

ro

17 Jul, 2009 03:02 2001 Marime text
independenta_primar_cristea.jpgAdministraţia locală din Independenţa continuă lucrările la reabilitarea podurilor şi podeţelor din localitate. 

Potrivit primarului Cristea Gâscan, modernizarea podeţelor s-a realizat în proporţie de aproape 50%. În comună există în total 13 podeţe. Dintre acestea, cinci au fost reabilitate, iar lucrările continuă. Programul de reabilitare a podurilor şi podeţelor include, la Independenţa, şi reabilitarea a doi kilometri de canal colector de ape pluviale. Podeţele au şase metri lungime şi patru lăţime.

În paralel cu această investiţie, autoritatea locală din Independenţa lucrează la elaborarea unui proiect integrat ce va fi depus spre finanţare în această sesiune a Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, care se va încheia pe 31 iulie. Proiectul integrat include realizarea reţelei de apă şi a sistemului de canalizare în Tufani, amenajarea a 1,5 km de drumuri, construirea, la Independenţa, a unei grădiniţe cu program normal, cu o capacitate de 80 de locuri şi iniţierea unui program after-school. Clădirea grădiniţei va fi construită în regim P+1. De precizat că reţeaua de apă va avea o lungime de şase kilometri, iar cea de canalizare de cinci. La toate acestea se adaugă dotarea ansamblului de dansuri cu nouă perechi de costume populare, pentru fete şi băieţi, dar şi achiziţionarea de costume naţionale tătăreşti.

Şcoala părinţilor, la Independenţa 

Primarul Cristea Gâscan ne-a declarat că, în cadrul programului after-school, se va organiza un program intitulat sugestiv „Şcoala părinţilor", în cadrul căruia adulţii vor învăţa să-şi înţeleagă mai bine copiii şi să comunice cu ei. „La noi în ţară există şi o Federaţie a Asociaţiilor Părinţilor şi cred că, şi la noi, o astfel de iniţiativă este folositoare", a precizat Cristea Gâscan.

În cadrul proiectului integrat, ce va fi depus spre finanţare până la sfârşitul lunii, a fost înfiinţată, la Independenţa, şi o organizaţie non-guvernamentală. Asociaţia social-culturală de sprijin a comunităţii Independenţa va facilita derularea programului after-school.

Proiectul integrat, a cărui valoare totală se ridică la 2,5 milioane de euro, mai include şi achiziţionarea unei vidanje şi a unui autogreder.

În paralel cu aceste proiecte, primăria se va ocupa şi de igienizarea şcolilor în vederea pregătirii lor pentru noul an şcolar. O noutate pentru învăţământul din Independenţa este faptul că, de la toamnă, Şcoala de Arte şi Meserii se va transforma în Liceu Tehnologic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii