Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul vrea sosea de ocolire a comunei Pecineaga

ro

13 Mar, 2009 04:38 2863 Marime text
Pecineaga_Niculae_Stan.jpgPrimarul comunei Pecineaga vrea să construiască o şosea de centură comunei. Niculae Stan ne-a declarat că se impune realizarea unei şosele de ocolire, întrucât casele locuitorilor sunt puse în pericol de trecerea TIR-urilor.

O astfel de şosea ar prelua traficul greu, iar TIR-urile n-ar mai traversa satele. „S-au făcut deja măsurători pentru construirea şoselei, care ne este foarte necesară pentru că trecerea camioanelor afectează rezistenţa locuinţelor", a precizat primarul Niculae Stan.
Printre proiectele edilului din Pecineaga se numără şi realizarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare în satul Vânători. Obiectivul de investiţii, a cărui valoare se ridică la 1,9 milioane de euro, se va realiza, potrivit edilului, prin atragerea de fonduri europene.
O altă prioritate a primarului comunei Pecineaga este şi reabilitarea drumurilor interioare. Administraţia locală a elaborat în acest sens un proiect de reabilitare a nu mai puţin de 16 km de străzi interioare. Valoarea proiectului se cifrează la 1,7 milioane euro.
Primarul este preocupat şi de protejarea localităţilor comunei de inundaţii. „Vreau să decolmatez canalul de colectare a apelor pluviale pentru că, în caz de precipitaţii abundente, ne confruntăm cu mari probleme. Apa colectată de acest canal se varsă în Lacul Tatlageac", a afirmat Niculae Stan, adăugând că vrea să mai construiască şi două poduri.
Un alt proiect important al edilului din Pecineaga este şi aducerea conductei de gaze naturale pe teritoriul comunei. „Conducta de gaze trece la cinci kilometri de Pecineaga şi o vom aduce în localitate pentru cei interesaţi să-şi pună gaze. E adevărat, este o investiţie costisitoare, însă sunt locuitori care vor", ne-a declarat Niculae Stan.
Edilul este interesat şi de realizarea unui parc, în zona căminului cultural din localitate, şi de amenajarea unui teren de fotbal în zona de vest a comunei, spre Amzacea. De asemenea, primarul Niculae Stan vrea să construiască cu fonduri europene şi o sală de sport lângă şcoală. Obiectivul va avea o suprafaţă de 1.000 mp şi o capacitate de 100 de locuri. Potrivit primarului, valoarea investiţiei ar fi de 12 miliarde de lei vechi.          
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SCARLAT 12 Oct, 2010 05:24 nu ai cu cine proiecte si iar proiecte vorbe si iar vorbe fapte niciodata NICOLAE STAN
  • flori 02 Sep, 2010 14:47 drumurile noastre toate se vor repara vreodata :))drumurile si iubirea strazile si omenirea :)))