Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Saraiu reia licitaţia pentru „Casa Verde"

ro

18 Mar, 2011 01:32 2994 Marime text
Saraiu_primar_Bajan_Vasile.jpgAdministraţia locală a comunei Saraiu va relua procedura de achiziţie pentru investiţiile prin Programul „Casa Verde".

„S-a pronunţat instanţa şi vom face din nou licitaţia", ne-a declarat primarul comunei Saraiu, Vasile Băjan. De precizat că valoarea estimată a contractului având ca obiect „înlocuirea sistemului de încălzire cu sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile în cadrul Primăriei Saraiu" este de 400.000 de lei fără TVA. Procedura a fost demarată încă de anul trecut, însă a fost contestată şi s-a ajuns în instanţă. Acum, autoritatea locală va relua licitaţia pentru a putea realiza investiţia necesară reabilitării termice a sediului administrativ al Primăriei Saraiu. Aşadar, urmează să se stabilească o nouă dată pentru deschiderea ofertelor şi să fie publicată invitaţia de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

În comuna Saraiu se derulează de altfel şi un alt proiect privind utilizarea energiei verzi. Este vorba despre punerea în funcţiune a trei turbine eoliene care ar urma să asigure necesarul de energie pentru consumul public al comunei. Aşa cum arătam într-o ediţie anterioară, Primăria Saraiu va avea trei eoliene proprii, oferite de către o companie franceză ce va investi într-un parc eolian pe teritoriul comunei. Este vorba despre trei turbine eoliene, una cu o capacitate de 1,6 kW, una de 5 kW şi una de 10 kW, care vor deservi consumul public. Turbinele eoliene vor fi amplasate pe deal, mai sus de cartierul pentru sinistraţi. „Am obţinut avizul de principiu de la Enel. S-a modificat soluţia fundaţiei. Terenul pe care urmează să fie amplasate s-a dovedit a fi mai afânat şi trebuie să mergem cu fundaţia mai în profunzime", a precizat primarul Vasile Băjan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii