Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Lumina intenţionează să cumpere teren pentru lăcaşul de cult de la Oituz

ro

12 Sep, 2013 00:00 4152 Marime text
Zeci de credincioşi din întregul judeţ participă la slujbele oficiate de părintele Vladimir în Biserica de la Oituz, iar lăcaşul de cult se dovedeşte a fi neîncăpător pentru cei ce vin să se închine aici.

Motivul? Biserica are o capacitate de doar 30 de locuri, fiind proiectată astfel încât să corespundă numărului de creştini ortodocşi care trăiesc în satul Oituz, potrivit spuselor primarului Dumitru Chiru. Ţinând cont de solicitarea părintelui de a se construi un lăcaş de cult mai mare, şeful autorităţii locale poartă la această dată discuţii cu trei proprietari care deţin terenuri vizavi de biserică, în vederea cumpărării a 2.000 de metri pătraţi, suprafaţă pe care va putea fi ridicată noua biserică. Primarul comunei Lumina a menţionat că sprijină acest proiect, întrucât de când a apărut această biserică Oituzul a devenit o localitate cunoscută la nivelul judeţului Constanţa. Şeful autorităţii locale a mai menţionat şi că, deşi şi-ar fi dorit, nu a putut să dea bisericii terenul aflat în vecinătate, întrucât acel spaţiu are o altă destinaţie, cea de teren sport.
Referitor la amenajarea pieţei Lumina într-un spaţiu închis, acest obiectiv a fost finalizat, urmând a fi inaugurat în luna octombrie, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Recoltei.

De asemenea, primarul Dumitru Chiru a menţionat că cele cinci şcoli din comună şi cele trei grădiniţe sunt pregătite corespunzător pentru începerea noului an şcolar. „Mă zbat să finalizez până pe data de 16 septembrie şi cele 3 grupe de grădiniţă cu program prelungit şi creşa. Dacă nu voi reuşi până pe 16 septembrie, cel târziu în octombrie va avea loc inaugurarea celor două instituţii”, a explicat şeful autorităţii locale. Amintim că atât grădiniţa, cât şi creşa sunt amenajate în spaţiul unei foste unităţi militare, unde au mai fost construite de administraţia locală de la Lumina şi de Consiliul Judeţean Constanţa o grădiniţă cu program normal şi o şcoală primară pentru copiii din localitate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii