Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pista de biciclisti din Vama Veche va fi protejata cu stalpi metalici

ro

23 Jul, 2010 02:26 2165 Marime text
CAP_2_Stanga_Limanu_primar_.jpgPrimarul Nicolae Urdea ne-a declarat că prin această măsură va fi restricţionat şi accesul maşinilor pe plajă

Administraţia locală din Limanu a elaborat studiul de fezabilitate pentru realizarea portului turistic de la 2 Mai.

Primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, ne-a declarat că în perioada următoare se va organiza procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului turistic. „Investiţia totală se ridică la şapte milioane euro şi va fi finanţată din fonduri alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului", ne-a declarat primarul Urdea. Edilul şi-a exprimat speranţa că din septembrie vor începe lucrările. Portul va fi amplasat la Pescăria 2 Mai. Prin acest proiect va fi reabilitat digul vechi de 40 de ani şi va fi extins. Investiţia include locuri de pescuit pentru cei pasionaţi, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici. Documentaţia a fost întocmită în decembrie 2008.

Limanu_pista_de_biciclete.jpgDe asemenea, autoritatea locală din Limanu ia măsuri pentru protejarea uneia dintre cele mai cunoscute investiţii în turism de pe litoralul românesc. Este vorba despre pista pentru biciclişti, realizată cu fonduri europene. „Vom monta nişte popici metalici pe pista pentru biciclişti, astfel încât turiştii să nu mai intre cu maşinile pe plajă sau să folosească pista ca pe o şosea", ne-a declarat primarul Nicolae Urdea.

În ceea ce priveşte lucrările la sistemul de canalizare, acestea trebuiau finalizate la sfârşitul anului, însă, din lipsa fondurilor, recepţia finală va mai întârzia. „Lucrările sunt efectuate în proporţie de 50%", ne-a declarat primarul, precizând că investiţia va fi continuată în funcţie de alocările de la Ministerul Mediului. În ceea ce priveşte proiectul amplu de asfaltare a principalelor străzi din comună, primarul Urdea a precizat că aceasta este încă în faza de evaluare. Este vorba, mai exact, despre asfaltarea a 20 de kilometri de drum situat în intravilanul localităţilor Limanu, 2 Mai şi Vama Veche. Valoarea totală a acestor lucrări este de 7,5 milioane euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii