Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O asociaţie din Elveţia investeşte bani în Oltina Gheorghe Chirciu reabilitează un drum şi reconstruieşte sistemul de apă

ro

29 Jun, 2012 01:56 3187 Marime text
oltina.jpgPrimarul Gheorghe Chirciu a fost votat de 47,43% dintre alegătorii cu drept de vot. Şeful autorităţii locale începe cel de-al doilea mandat cu două proiecte importante pentru localitate, unul cu susţinere bănească de la Uniunea Europeană şi un altul cu finanţare de la bugetul local. Primarul a reuşit să încheie o colaborare cu o asociaţie din Elveţia, care şi-a propus să înfiinţeze la Oltina un centru pentru situaţii de urgenţă.

În comună va începe cât de curând asfaltarea drumului Oltina - Satu Nou pe o suprafaţă de 5,5 kilometri. Reabilitarea se face prin Măsura 322, cu fonduri europene. Primarul a precizat că drumul a fost puternic afectat de inundaţii în anul 2010, iar renovarea acestuia constituie o necesitate. Gheorghe Chirciu a mărturisit că a semnat deja contractul de finanţare, urmând ca în perioada următoare să iniţieze procedura de achiziţie publică şi să comande realizarea proiectului tehnic atunci când va avea sursele de finanţare necesare. Primarul nu a aşteptat doar fondurile europene ca să dezvolte proiecte pentru localitate. Şeful autorităţii locale s-a implicat, din anul 2009, prin succesive hotărâri de Consiliu Local, să reabiliteze sistemul de apă din Oltina, cu bani de la bugetul local. Până în prezent au fost schimbaţi 3 kilometri de conductă. Gheorghe Chirciu a menţionat că alţi doi kilometri vor fi reabilitaţi anul acesta şi va mai rămâne de realizat pentru anul viitor înlocuirea a altor trei kilometri de conductă. Reabilitarea sistemului de apă a costat autoritatea locală până la această dată aproximativ 200.000 de lei.

Elveţienii au donat localităţii o maşină de pompieri

Sâmbătă a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă la Primăria Gherla din judeţul Cluj. La întrunire a participat şi Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Excelenţa sa Jean-Hubert Lebet. Primarul Gheorghe Chirciu s-a aflat şi el printre invitaţi. Prezenţa primarului la întrunire nu a fost întâmplătoare. În comuna Oltina urmează să fie înfiinţat până în anul 2015 unul dintre cele patru centre de intervenţie în situaţii de urgenţă din ţară. Chirciu a precizat că centrul începe deja să prindă contur, în acest sens localitatea a fost dotată cu o maşină de pompieri, anul viitor urmând să fie făcută o nouă donaţie. Precizăm că proiectul se derulează prin Asociaţia Operation Villages Roumains din Elveţia şi prevede amenajarea a patru centre pentru situaţii de urgenţă în localităţile Gherla, judeţul Cluj, Deda, judeţul Mureş, Livezi, judeţul Bacău, şi Oltina, judeţul Constanţa.

Primarul Gheorghe Chirciu a plecat de la întrunire şi cu un cadou din partea Excelenţei sale Jean-Hubert Lebet constând într-o broşură privind relaţiile de colaborare româno-elveţiene din ultimii 40 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii