Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modernizarea şi extinderea Şcolii Tuzla este în toi

ro

18 Mar, 2011 01:36 4262 Marime text
Tuzla_primar_Constantin_Micu.jpgLucrările de reabilitare şi extindere a Şcolii Generale Tuzla sunt în plină desfăşurare.

Unitatea de învăţământ va fi modernizată integral. Lucrările cuprind atât reabilitarea întregii clădiri existente, cât şi extinderea şcolii cu şase clase noi. Potrivit primarului comunei Tuzla, Constantin Micu, în două dintre cele şase clase noi vor fi amenajate laboratoare de fizică şi chimie. „Finanţarea pentru această investiţie a fost obţinută prin intermediul Ministerului Educaţiei.

Tuzla_scoala_tuzla.jpgPe timpul desfăşurării lucrărilor, programul şcolii a fost modificat astfel încât să nu fie perturbate orele de curs", a afirmat primarul Constantin Micu. Edilul şi-a exprimat speranţa ca până pe 15 septembrie, la începerea anului şcolar, lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Tuzla să fie gata.

Biserica „Sfânta Treime", inaugurată de Paşti

Tuzla_1.jpgO prioritate a autorităţii locale din comuna Tuzla o reprezintă şi lucrările la Biserica „Sfânta Treime". Construcţia lăcaşului de cult a început în 1995, iar în momentul de faţă se lucrează la interior. „Biserica are încălzire centrală, iar în prezent se lucrează la placarea cu marmură a pardoselii. Urmează să facem şi finisajul exterior", a precizat primarul Constantin Micu, adăugând că inaugurarea bisericii va avea loc în preajma Sfintelor Paşti.

Tuzla_2.jpgÎn curând, Primăria Tuzla va monta în sensul giratoriu de pe DN 39 un avion în conservare, care va înfrumuseţa centrul comunei. Avionul ce va fi amplasat în sensul giratoriu, unde s-a construit deja un postament în acest sens, va fi ca o emblemă pentru comuna Tuzla, care dispune de un aerodrom.

O investiţie importantă pentru comuna Tuzla este şi satul pescăresc pe care administraţia locală îl va construi pe balta ce poartă numele localităţii, lucrările urmând să fie demarate în viitorul apropiat. „Aşteptăm să vină banii ca să începem lucrările la satul pescăresc", a adăugat primarul Constantin Micu. Investiţia se cifrează la aproximativ 80 de miliarde de lei vechi, fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Satul pescăresc ce va fi construit pe balta Tuzla va avea pontoane şi căsuţe pescăreşti, unde turiştii se vor putea caza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii