Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încălzire cu pompe geotermale la instituţiile de învăţământ din Lumina

ro

29 Oct, 2010 03:20 1981 Marime text
Lumina_Dumitru_Chiru2_.jpgAdministraţia locală a comunei Lumina a finalizat lucrările de reabilitare termică a instituţiilor de învăţământ.

Zilele trecute, Primăria Lumina a efectuat recepţia sistemelor de încălzire la grădiniţa cu orar mixt şi la şcoala nouă. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, ne-a declarat că la recepţia finală au fost invitaţi şi reprezentanţi de la Bucureşti. Edilul a precizat că, pe lângă investiţiile demarate prin Programul Casa Verde, s-a reabilitat sistemul de încălzire şi al celorlalte instituţii de învăţământ. Programul Casa Verde, derulat prin Ministerul Mediului, prevede înlocuirea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme ce utilizează energia produsă din surse regenerabile. Valoarea totală a investiţiei la cele două unităţi de învăţământ a fost de aproximativ şapte miliarde de lei vechi. Prin Programul „Casa Verde", şcoala şi grădiniţa din Lumina au fost dotate şi cu pompe geotermale. Primarul Dumitru Chiru a precizat că această modalitate de încălzire este una economică şi că va fi completată de sistemul clasic de încălzire când temperaturile vor fi foarte scăzute.

Muzică şi voie bună, la Balul Mustului

În paralel cu proiectele de investiţii pe care le atrage pentru comunitate, primarul Dumitru Chiru are grijă ca, din când în când, să-i facă pe cetăţenii comunei Lumina să mai uite de greutăţi. La sfârşitul săptămânii trecute, locuitorii din Lumina au petrecut, cu mic, cu mare, la Balul Mustului. Toţi participanţii au băut câte un pahar de must oferit de către administraţia locală şi au mâncat mici ieftini şi buni. Activitatea s-a desfăşurat la Căminul cultural, începând cu ora 5.00, iar de întreţinerea atmosferei de petrecere s-a ocupat o formaţie invitată să-i distreze pe participanţi indiferent de vârstă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii