Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeile din Mereni fac chef de ziua lor

ro

02 Mar, 2012 00:00 1311 Marime text
Mereni_Gheorghe_Chiriac_10.jpgPrimarul localităţii, Gheorghe Chiriac, a pregătit pentru doamne o petrecere pe cinste, cu muzică, băutură, mâncare şi multă voie bună

Cheful va avea loc la cele două cămine culturale de pe raza comunei, din Osmancea şi din Mereni. Se anunţă peste 300 de participante. Autoritatea locală va aduce special pentru doamne o formaţie de muzică, iar bufetul suedez va fi la discreţia tuturor invitatelor. Mamele vor primi felicitări, dar vor avea parte şi de multe alte surprize. Potrivit primarului, la Osmancea petrecerea va începe la ora 14.00, iar la Mereni este programată să se desfăşoare de la ora 15.00.

Vor fi construite foraje de apă pentru eliminarea nitriţilor

Cât priveşte proiectele de investiţii, edilul îşi doreşte ca anul acesta să finalizeze lucrarea de reabilitare şi extindere a reţelei de apă din Mereni şi din Osmancea. Amintim că, după doi ani de aşteptare, în această primăvară încep lucrările pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă la Mereni şi la Osmancea. În acest sens, şeful autorităţii locale, Gheorghe Chiriac, a primit la sfârşitul anului trecut 400.000 de lei. Conform contractului, este prevăzută construcţia a 15 kilometri de conductă, pentru care sunt alocate fonduri în valoare de 2.000.000 de lei. Într-o primă etapă au fost alocaţi de Guvern 400.000 de lei. Potrivit primarului, pentru început va fi construit un foraj de apă la Osmancea, urmând să fie realizată, în viitor, o astfel de lucrare şi la Mereni. „Este necesar să construim cele două foraje, ca să eliminăm din apă nitraţii şi nitriţii", a menţionat edilul, care a precizat că sunt perioade în care se confruntă cu prezenţa acestora în cantităţi mari, apa nemaiputând fi consumată de locuitori. Este vorba cu precădere de perioadele în care se folosesc îngrăşăminte pentru fertilizarea terenurilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii