Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:47 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două inaugurări importante în Lumina

ro

10 Oct, 2013 00:00 2140 Marime text
Veste bună pentru prichindeii din Lumina. Autoritatea locală a reuşit să finalizeze lucrările la grădiniţa cu program prelungit şi la creşa din localitate. Primarul Dumitru Chiru a precizat că la începutul săptămânii viitoare va avea loc inaugurarea celor două instituţii. Atât grădiniţa, cât şi creşa au fost amenajate în spaţiul unei foste unităţi militare, unde au mai fost construite tot de către administraţia locală, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, o grădiniţă, dar cu program normal, şi o şcoală primară pentru copiii din localitate.

Noua grădiniţă va funcţiona, la cererea părinţilor, cu program prelungit, fiind prevăzută cu sală de mese, spălătorie şi toate serviciile necesare. Potrivit şefului autorităţii locale, în grădiniţă vor învăţa 75 de prichindei, iar în creşă vor fi îngrijiţi 25 de copii. Cei o sută de micuţi au început anul şcolar în sediul grădiniţei cu program normal din Lumina. Pentru a reuşi să-i şcolarizeze pe micuţi, grădiniţa a funcţionat în două ture, dimineaţa şi după-amiaza.

Acest lucru nu va mai fi însă necesar, întrucât de săptămâna viitoare cei o sută de copii se vor muta în noile instituţii pregătite de autoritatea locală.
Deşi şi-a dorit să finalizeze construcţia grădiniţei cu program prelungit şi a creşei până pe data de 16 septembrie, odată cu debutul noului an şcolar, primarul Dumitru Chiru a întâmpinat o serie de probleme financiare, întârziind cu aproximativ o lună încheierea celor două obiective de investiţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii