Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispensarul uman din Pantelimon, în pericol de prăbuşire

ro

04 Mar, 2011 03:00 5048 Marime text
Pantelimon_dispensar.jpgDispensarul din Pantelimon riscă să se dărâme. Primarul comunei, Vasile Neicu, a solicitat sprijinul autorităţilor judeţene pentru rezolvarea problemei.

Clădirea, situată la ieşirea din localitate spre Vulturu, are o fisură adâncă într-unul dintre pereţii exteriori şi riscă să se prăbuşească dacă această crăpătură se va extinde. „Pe lângă dispensar trece o conductă veche de aproximativ 40 de ani. Acum s-a spart, iar apa s-a infiltrat în ziduri", ne-a declarat primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.

Pantelimon_dispensar_2.jpgEdilul a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, care a trimis la faţa locului câţiva specialişti pentru efectuarea unor măsurători. „Sper să găsim o soluţie să-l reparăm. Sper să ne ajute", a afirmat primarul.

Autoritatea locală din Pantelimon va schimba conducta de alimentare cu apă din localitate. „Înlocuim conducta de apă potabilă din Pantelimon. Lucrarea o facem în regie proprie, cu fonduri de la bugetul local. Din calculele pe care le-am făcut, ne ajunge cam trei miliarde de lei vechi. Dacă făceam lucrarea cu o firmă, cred că ne ajungea 8-9 miliarde.

Vom face lucrarea cu beneficiarii de ajutor minim garantat, conform Legii 416/2001, şi vom folosi buldoexcavatorul pe care-l avem în dotare. Vom avea nevoie de specialişti doar la îmbinările conductei", a subliniat primarul. De asemenea, edilul din Pantelimon intenţionează să înlocuiască trei din şase kilometri din conducta de alimentare cu apă dintre Pantelimonul de Sus şi Pantelimonul de Jos.

Şcoli reabilitate termic prin Casa Verde

O altă investiţie prioritară pentru administraţia locală a comunei Pantelimon este şi eficientizarea consumului de energie termică pentru clădirile de interes public. „Reabilităm termic cu fonduri obţinute prin Programul Casa Verde, Şcoala veche din Pantelimonul de Sus, care include şi grădiniţa, Şcoala Runcu, Şcoala Nistoreşti, Şcoala Pantelimonul de Jos şi primăria", ne-a declarat primarul Vasile Neicu. Potrivit edilului, la unităţile de învăţământ amintite, cât şi la sediul administrativ al comunei se vor monta pompe de căldură şi panouri solare, lucrările urmând să fie demarate luna aceasta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii