Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:51 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţelele de apă şi canalizare din Pantelimon, finalizate până în vară

ro

26 Jan, 2017 00:00 1205 Marime text
Având în vedere că este început de an, reprezentanţii autorităţilor locale din judeţul Constanţa îşi fac deja planuri pentru ceea ce urmează să realizeze în 2017. Se ştie că fondurile din bugetele locale sunt insuficiente pentru executarea unor lucrări consistente, astfel că primarii speră să acceseze bani de la Uniunea Europeană sau fonduri din bugetul de stat. 
 
În ultimele luni, la Pantelimon se execută mai multe proiecte importante de infrastructură, însă lucrările au fost stopate din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile.
 
„Trebuia să continuăm lucrările la mai multe proiecte, dar nu am putut din cauza frigului. Cele mai importante investiţii constau în realizarea reţelelor de apă în satele comunei noastre, lucrări care sunt efectuate în proporţie de 95%. Trebuie să continuăm lucrările la staţia de pompare de la Călugăreni, unde trebuie să se toarne şi nişte betoane”, a declarat Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon.
 
O altă investiţie importantă constă în realizarea reţelelor de canalizare în Pantelimon. „La canalizare mai avem de lucrat. Am mai lucrat la staţia de epurare Călugăreni, trebuia să începem şi la Runcu, la aceeaşi lucrare. Nu avem probleme cu primirea banilor de la Ministerul Dezvoltării, îi primim conform contractului, însă, la momentul actual, problema este vremea. Avem şi proiectul privind modernizarea de drumuri, să vedem cât va dura. Aici este vorba de asfaltări în Pantelimonul de Sus, Pantelimonul de Jos şi Runcu. Am mai depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, să mai prindem nişte lucrări şi în satele Nistoreşti şi Călugăreni“, a mai explicat Vasile Neicu.
 
Pentru viitor, autorităţile locale de la Pantelimon doresc să depună şi proiecte pentru realizarea de grupuri sanitare la mai multe instituţii de învăţământ din comună, în acest scop fiind necesare fonduri destul de importante.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii