Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DC 58 Cuza Voda - Nicolae Balcescu ar putea deveni DJ 224

ro

23 Oct, 2009 01:52 1950 Marime text
dreapta_sus_cuza_voda_eugen_dumitru_01.jpgPorţiunea de drum cuprinsă între Km 0 şi Km 19 va fi propusă pentru reclasificare şi va fi reabilitată

Primăria Cuza Vodă se află în faza elaborării caietului de sarcini pentru realizarea reţelei de canalizare în localitate.

Primarul Eugen Dumitru ne-a declarat că licitaţia pentru realizarea sistemului de canalizare, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a drumurilor în cartierul nou va fi organizată în aproximativ o lună. Edilul comunei a precizat că personalul primăriei, în parteneriat cu specialiştii unei firme de consultanţă în domeniu, lucrează cu atenţie la elaborarea caietului de sarcini, care va fi prezentat, pentru un aviz suplimentar, şi reprezentanţilor Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud-Est Constanţa. Valoarea totală a proiectului integrat, finanţat din fonduri europene prin intermediul Măsurii 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, se cifrează la 2,5 milioane euro. Licitaţia va fi organizată atât pentru proiectare, cât şi pentru execuţie.

eugen_dumitru_primar_cuza-voda.jpgSe amenajează terenul de sport

În privinţa lucrărilor de construcţie a grădiniţei, primarul ne-a declarat că imobilul este gata în proporţie de 95%, dar că primăria are mari datorii la constructor. Edilul şi-a exprimat speranţa că Ministerul Educaţiei va aloca, într-un final, resursele necesare pentru definitivarea tuturor obiectivelor de acest gen din ţară. „Mai este puţin de lucru, însă nu putem băga copiii acolo până nu este gata. Mai este de amenajat şi curtea", a precizat primarul. În prezent, preşcolarii merg la grădiniţă la căminul cultural, unde li se oferă condiţiile necesare. În momentul de faţă, se lucrează la amenajarea terenului de sport din curtea şcolii, care este împrejmuit, acoperit cu gazon artificial şi dotat cu instalaţie nocturnă. Valoarea investiţiei este de 1,8 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean Constanţa.

Propus pentru reclasificare

Comuna Cuza Vodă ar putea avea pe teritoriul său, în curând, un nou drum judeţean, în afară de DJ 222, care duce spre Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre drumul comunal DC 58, care este propus pentru reclasificare. Drumul face legătura între comuna Cuza Vodă şi satul Dropia, traversând teritoriul administrativ a trei comune: Cuza Vodă, Tortoman şi Nicolae Bălcescu. Porţiunea propusă pentru reclasificare este cuprinsă între Km 0 şi Km 19. Primarul Eugen Dumitru a precizat că porţiunea situată pe teritoriul comunei pe care o reprezintă a fost reabilitată de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Reclasificarea drumului va fi supusă spre aprobare într-o viitoare şedinţă de Consiliu Judeţean. DC 58 ar putea deveni astfel DJ 224 C.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii