Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continua pietruirea drumurilor la Nicolae Balcescu si Dorobantu

ro

20 Nov, 2009 01:39 4047 Marime text
parc_gradinita_nicolae_balcescu.jpgPrimăria Nicolae Bălcescu se ocupă în continuare de asfaltarea străzilor interioare ale comunei.

Potrivit viceprimarului Nicolae Ciocănete, ar mai fi de reabilitat în jur de 25% din străzile interioare ale localităţilor Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu. Lucrările sunt efectuate de către echipele Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa.

În ceea ce priveşte pregătirea pentru sezonul rece, viceprimarul a afirmat că primăria s-a ocupat de asigurarea combustibilului solid necesar şcolilor pentru această iarnă, achiziţionând lemne şi cărbuni. Pentru depozitarea combustibilului a fost reparată şi magazia de lemne a şcolii. Şcoala din Nicolae Bălcescu, cu clasele I-X, a fost reparată în întregime, astfel încât elevii se bucură de condiţii decente pentru derularea actului didactic. Lucrările au fost desfăşurate de către primărie, în regie proprie. Investiţia a costat aproximativ 700 de milioane lei vechi, din care 545 milioane lei vechi reprezintă contribuţia Ministerului Educaţiei, alocată prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. În şcoală s-a montat parchet laminat în toate sălile de curs, au fost reparate băncile, s-au cumpărat catedre noi, s-a montat centrală termică şi geamuri termopane. De asemenea, au fost reabilitate şi grupurile sanitare. La şcoala din Nicolae Bălcescu învaţă 450 de copii.

Parc, la Căminul Cultural Dorobanţu

În faţa grădiniţei din Nicolae Bălcescu, primăria a amenajat un parc de joacă pentru copii, în care micuţii se pot recrea când este timpul frumos. Investiţia este de 700 milioane lei vechi.

Administraţia locală va amenaja un mic parc în faţa căminului cultural din Dorobanţu. Se vor monta bănci, se vor amenaja spaţii verzi şi se va achiziţiona şi o fântână arteziană, potrivit viceprimarului Nicolae Ciocănete. Suprafaţa mini-parcului este de 300 mp, iar lucrările de amenajare vor fi demarate la primăvară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii