Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clãdirea Primãriei Mihail Kogãlniceanu, în lucrãri de reabilitare. Urmeazã extinderea

ro

24 Oct, 2013 00:00 2656 Marime text
În frunte cu primarul Ancuţa Belu, localitatea Mihail Kogãlniceanu se transformã pe zi ce trece.

Dupã sistematizarea centrului comunei prin montarea de pavele, construirea unei fântâni arteziene, crearea de locuri de joacã pentru copii şi înfiinţarea spaţiului verde, primarul la primul mandat Ancuţa Belu şi-a îndreptat atenţia cãtre clãdirea Primãriei Mihail Kogãlniceanu, care, de curând, a intrat în reparaţii. „Cu echipa din cadrul autoritãţii locale, renovãm faţada sediului Primãriei, prin vãruire, şi reparãm acoperişul clãdirii. La ultimele ploi am avut mari probleme.

Din cauza deteriorãrii acoperişului, a plouat în Primãrie”, a explicat şefa autoritãţii locale. Primarul Ancuţa Belu susţine cã în primãvarã clãdirea Primãriei va fi extinsã, iar acoperişul va fi înlocuit cu unul nou. ªefa autoritãţii locale a explicat cã extinderea clãdirii se impune întrucât autoritatea localã nu are o salã pentru oficierea cãsãtoriilor şi nici o încãpere pentru şedinţele Consiliului Local, care la aceastã datã se ţin în holul Primãriei. Cãminul Cultural, locul în care se desfãşurau şedinţele Consiliului Local, se aflã, de asemenea, în lucrãri de modernizare, fiind transformat în centru de tineret, a precizat primarul comunei Mihail Kogãlniceanu. Lucrãrile de reabilitare a clãdirii Primãriei, dar şi cele viitoare privind extinderea acesteia se realizeazã cu bani de la bugetul local, adunaţi din colectarea de taxe şi impozite, a mãrturisit Ancuţa Belu.

Noi demersuri în privinţa modernizãrii drumurilor

Proiectul privind lucrãrile de modernizare a drumurilor din satele Piatra şi Palazu Mic, dar şi a strãzilor din unele cartiere nou înfiinţate continuã la aceastã datã. „Se intervine pentru amenajarea rigolelor. Dupã finalizarea acestora, pe strãzile intrate în reabilitare se va turna asfaltul, iar apoi lucrãrile se întrerup, urmând sã fie reluate în primãvarã”, a mãrturisit şefa autoritãţii locale. Primarul Ancuţa Belu susţine cã la aceastã datã doar 10% din proiectul privind asfaltãrile a fost realizat. Proiectul prevede modernizarea a 13 kilometri de drum în localitãţile Piatra, Palazu şi Mihail Kogãlniceanu. În satele Piatra şi Palazu tronsoanele supuse asfaltãrii sunt de pãmânt, foarte puţine fiind aduse la stadiul de piatrã. În schimb, în cartierele noi din Mihail Kogãlniceanu vorbim de reparaţia unor drumuri al cãror asfalt este la aceastã datã puternic deteriorat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii