Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apa curenta pentru locuitorii din Fantanele

ro

22 May, 2009 03:34 2420 Marime text

Fantanele_Gheorghe_Popescu_01.jpgPrimăria a finalizat reţeaua de alimentare cu apă potabilă, iar în prezent se lucrează la racordarea gospodăriilor

Administraţia locală din Fântânele continuă pietruirea drumurilor interioare ale comunei.
Programul a fost demarat în 2007, iar lungimea totală a străzilor este de aproximativ opt kilometri. În momentul de faţă, mai sunt de pietruit 2,5 km de drumuri. „Voi finaliza acest program până în toamnă", ne-a declarat primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu. Valoarea totală a lucrărilor se cifrează la aproximativ 22 miliarde de lei vechi, iar banii au fost obţinuţi de la Guvern, în baza OUG 577 privind pietruirea drumurilor comunale.
O realizare a administraţiei locale din Fântânele o reprezintă şi finalizarea sistemului de alimentare cu apă potabilă. Potrivit edilului, în momentul de faţă se lucrează la racordarea individuală a gospodăriilor, jumătate din localitate fiind deja legată la reţea. Gheorghe Popescu a explicat că reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă a fost o prioritate, întrucât vechea reţea era uzată şi asigura apă doar pentru 40% din localitate. De acum însă, apa nu va mai fi o problemă pentru locuitorii din Fântânele, localitatea având acum la dispoziţie o reţea nouă, care dispune şi de staţie de clorinare şi de tratament chimic pentru denitrificare. Investiţia a costat aproximativ 35 de miliarde de lei vechi.
Autoritatea locală a mai depus spre finanţare, în cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, un proiect privind realizarea sistemului de canalizare şi a unei staţii de epurare în Fântânele. În acest proiect integrat, în valoare de 2,5 milioane de euro, administraţia locală a inclus şi reabilitarea unui segment din Drumul Comunal 78, care face legătura dintre Fântânele şi Mihai Viteazu. Porţiunea de drum măsoară 4,5 km şi se află pe raza administrativă a comunei Fântânele.

Măsuri pentru depozitarea gunoiului

O problemă cu care se confruntă administraţia locală din Fântânele, ca de altfel mai toate localităţile judeţului, este şi apropierea termenului de 16 iulie, când se vor închide gropile de gunoi. Pentru a preîntâmpina această măsură, autoritatea locală a adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care a stabilit că gunoiul menajer trebuie selectat şi adus la groapa de transfer a comunei pentru a fi transportat la depozitul ecologic de la Ovidiu, contra unei taxe. De asemenea, consilierii locali din Fântânele au stabilit că oamenii trebuie să transporte gunoiul de grajd pe loturile lor de pământ, pentru a fi folosit ca îngrăşământ. „Pentru a ne putea conforma acestor norme de convieţuire, conform directivelor Uniunii Europene şi legislaţiei ţării noastre în vigoare, trebuie să facem acest efort deoarece Uniunea Europeană amendează România cu 100.000 euro/zi, iar persoanele fizice şi juridice care nu respectă aceste normative vor fi sancţionate astfel: pentru persoanele fizice - amendă de la 200 la 2000 lei; pentru persoanele juridice - amendă de la 10.000 la 20.000 lei", se arată în Hotărârea Consiliului Local Fântânele, adoptată pe 6 mai 2009.            

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii