Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost finalizată pasarela pietonală peste pârâul Topolog

ro

21 Nov, 2013 00:00 3215 Marime text
Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, pregăteşte inaugurarea unei noi lucrări. Şefa autorităţii locale a anunţat ieri că a fost finalizată construcţia pasarelei pietonale peste pârâul Topolog, un proiect mult aşteptat de localnici, care nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă doi kilometri de drum pentru a putea trece dincolo de pârâu.
Lucrarea a fost realizată cu bani de la bugetul local. În momentul de faţă a mai rămas de realizat taluzarea. Potrivit şefei autorităţii locale, se va schimba taluzarea, ca urmare a unui proiect amplu executat de Apele Române pentru modificarea albiei pârâului.
 
Deszăpezirea, asigurată cu utilaje achiziţionate prin GAL
 
În altă ordine de idei, autoritatea locală se echipează pentru iarnă. În acest sens, primarul Dorinela Irimia a mărturisit că va depune un proiect pentru achiziţionarea următoarelor utilaje: mini-tractor, remorcă, sărăriţă, lamă de zăpadă. Utilajele vor fi cumpărate cu bani europeni (80.000 de euro), prin Grupul de Acţiune Locală. Şefa autorităţii locale susţine că achiziţia se realizează pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. „Cu siguranţă, vom beneficia în curând de aceste utilaje, pe care le vom folosi pentru deszăpezire din această iarnă”, a spus şefa autorităţii locale.

Asociaţia Crescătorilor de Animale din Saraiu a aplicat conform H.G. nr. 1164/2007 pentru ajutorul de minimis, acordat de Guvern pentru dezvoltarea sau modernizarea întreprinderilor. Cu acest ajutor, asociaţia va achiziţiona, în curând, trei tancuri de răcire a laptelui. De asemenea, se intenţionează derularea unui proiect prin GAL pentru dotarea sediului asociaţiei, în vederea înfiinţării unei linii de producţie. Începând cu anul următor, se urmăreşte omologarea produselor din brânză din Saraiu ca produse tradiţionale. De asemenea, primarul Dorinela Irimia a mărturisit că „s-au înregistrat progrese cu omologarea magiunului de Saraiu, fiind deja depusă documentaţia necesară”.
 
Anul 2014 debutează cu două proiecte importante
 
Primarul comunei Saraiu intenţionează să reia în administrare de la Consiliul Judeţean (CJC) imobilul Căminului Cultural. Clădirea se află de doi ani în administrarea CJC, în vederea reabilitării. Pentru că reprezentanţii CJC nu au reuşit până acum modernizarea Căminului Cultural Saraiu, şefa autorităţii locale îşi doreşte să preia acest imobil pentru a-l reabilita, anul viitor, cu bani de la bugetul local. Precizăm că faţada imobilului a fost deja recondiţionată de autoritatea locală. A mai rămas de realizat interiorul acestuia.
Tot cu bani din bugetul pe 2014 vor fi realizate trotuarele din localitatea Saraiu pe o distanţă de 15,5 kilometri. „Intenţionăm să realizăm lucrarea cu forţe proprii şi costuri reduse, cu oamenii din localitate, angajaţi la SRL-ul Consiliului Local”, a explicat primarul Dorinela Irimia.
 
Se amenajează Satul lui Moş Crăciun
 
Şi în această iarnă, de sărbători, copiii vor fi aşteptaţi cu surprize în Satul lui Moş Crăciun. Copiii vor primi cadouri atât de Moş Nicolae, cât şi de Moş Crăciun, susţine şefa autorităţii locale. Cele două sărbători vor fi însoţite de programe artistice specifice acestei perioade.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii