Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii pentru studiu de fezabilitate, alocați de CLM. Pasarela pietonală care va lega cartierele Km 4-5 şi Faleză Sud – Poarta 6 din Constanța, în consultare

ro

07 Sep, 2020 00:00 2224 Marime text
  • Între cartierul faleză Sud – Poarta 6 și Cartierul Km 4-5, se află două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanța și una către municipiul Mangalia
  • În zonă, nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată
  • Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“
  • Abia în acest an electoral, proiectul a prins contur și din perspectiva autorităților locale
  • În ședința CLM din luna mai 2020, consilierii locali au alocat 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru pasarelă
  • La câteva luni distanță, Primăria Constanța a lansat în consultare publică achiziţionarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică pentru proiectul care va realizare o circulație pietonală în siguranță între cele două cartiere
În municipiul Constanța, între cartierul faleză Sud – Poarta 6 și Cartierul Km 4-5, se află două magistrale de cale ferată dublă, una către Portul Constanța și una către municipiul Mangalia. În zonă, nu există amenajate treceri la nivel cu calea ferată.
Constănţenii care locuiesc în cartierul Poarta 6 au făcut sesizări către autorități și au strâns semnături pentru construirea unei pasarele în dreptul Liceului „Lucian Blaga“. Abia în acest an electoral, proiectul a prins contur și din perspectiva autorităților locale, după ce numeroase tragedii s-au petrecut în zonă în ultimii ani.
În ședința Consiliului Local Municipal din luna mai 2020, consilierii locali au adoptat un amendament cu privire la rectificarea bugetului pe anul în curs și alocarea sumei de 130.000 de lei în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru realizarea pasarelei pietonale.
Iată, la câteva luni distanță, Primăria Constanța a lansat în consultare de piață achiziţionarea serviciului de elaborare documentație tehnico-economică  - Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții – ”Pasarelă pietonală peste liniile de cale ferată între cartierul km 4-5 şi cartierul Faleză Sud – Poarta 6, în zona Liceului Lucian Blaga”, municipiul Constanța.
Obiectul consultării este costul de elaborare a documentație tehnico-economică și a studiului  de fezabilitate pentru pasarela pietonală.
Proiectul urmărește realizarea unei circulații pietonale în siguranță între cele două cartiere, precizează municipalitatea în anunțul de consultare publică.
Realizarea proiectului poate include și zone dedicate pietonilor și bicicliștilor, care să permită traversarea unor zone abrupte și crearea de facilități pe traseele propuse pentru persoanele cu dizabilități, se mai arată în document.
Locația efectivă a proiectului va fi stabilită în zona delimitată la vest de strada Micșunelelor și la est de cvartalele de blocuri din aliniamentul strazii Viorelelor.
Pasarela pietonală va traversa cele două magistrale de cale ferată a căror ampriză este de aproximativ 40 m și strada Viorelelor a carei ampriză este de 13 m.
Data limită consultare este 14.09.2020 iar persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preț atât la sediul primăriei Constanța din Str. Mihaileanu, nr. 10, dar și pe email: maria.patrutoiu@primaria-constanta.ro.

Citește și:

Constănţeanul supărat Semnături pentru o pasarelă pietonală în dreptul Liceului „Lucian Blaga“ din Constanţa

Zeci de sesizări, sute de semnături. CLM a aprobat construirea pasarelei peste calea ferată între Km 4-5 și Poarta 6! (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii