Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:19 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi români, soţ şi soţie, decedați în atentatele din Paris, vor fi înmormântați astăzi

ro

01 Dec, 2015 13:48 701 Marime text
 
Tinerii români care și-au pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie au fost înmormântați astăzi, în capitala Franței.
Slujba de prohod a fost oficiată de către Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif. Preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris participă în aceste zile la întrunirea românilor din diaspora întruniți la Congresul Spiritualității Românești, desfășurat la Alba Iulia și Zlatna, unde va fi oficiată o slujbă de prohodire în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, catedrala mitropolitană a românilor din Paris. Această slujbă de prohodire a fost oficiată astăzi, de 1 Decembrie, de la orele 11.30, de către un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Iosif.
 „Sicriile celor doi sunt aduse în catedrală și se oficiază în același timp pentru cei doi slujba înmormântării. Este vorba de strănepotul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, și soția sa, Lăcrămioara Pop, din Baia Mare”, a afirmat preotul Târziu.
 În cadrul slujbei au fost prezenți și reprezentanți ai statului francez, cheltuielile de înmormântare fiind suportate integral de către autoritățile din această țară, a precizat parohul Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii