Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călătoria-simbol a familiei Regale de 1 Decembrie s-a încheiat

ro

01 Dec, 2015 23:53 1943 Marime text
 
Familia Regală a încheiat, în această seară, călătoria-simbol cu trenul regal, de Ziua Naţională a României.
 
Principesa Margareta a declarat la sosirea în Bucureşti că 1 Decembrie a fost o zi de unitate, demnitate şi istorie şi că se gândeşte la viitor, care trebuie să fie mai bun pentru români, potrivit româniatv.net.
 
Cu ocazia Zilei Naţionale, anul acesta trenul regal a efectuat, în mod simbolic, un itinerariu numit „Trenul Aducerii Aminte”. Evenimentul a fost un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea acestuia în ţară.
 
Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, însoţiţi de principesa Maria, au parcurs, la bordul trenului regal, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Dâmboviţa, încheind călătoria la Bucureşti.
 
„A fost o zi emoţionantă, o zi de unitate, de demnitate, istorie şi ne gândim la viitor, pentru că noi, în România, avem mândrie (...). Astăzi a fost o zi absolut minunată. Sunt foarte foarte bucuroasă (...) Cred că este o zi nouă astăzi. A fost atât de multă lume, copii, bătrâni, familii. Toată lumea a fost bucuroasă. Trebuie să fim împreună pentru ţara noastră, să ne gândim la viitor, să fie un viitor mai bun. Vă iubim”, a spus principesa Margareta, notează româniatv.net. 



Sursa foto: max-media.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii