Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:17 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate drumurile din comuna Saligny vor fi asfaltate. Costul, mai mare decât bugetul judeţean - 28 de milioane de lei

ro

12 Nov, 2015 00:00 1457 Marime text


Extinderea sediului Primăriei Saligny reprezintă una dintre priorităţile actualei administraţii publice locale. Sediul are nevoie de un spaţiu adecvat pentru şedinţele de Consiliu Local. „În actuala clădire nu există suficient spaţiu pentru şedinţele de Consiliu. Avem doar trei încăperi în imobilul construit acum 50 de ani. De aceea, clădirea va fi extinsă cu încă patru săli şi cu grupuri sanitare. În acest moment, au fost ridicaţi pereţii şi a fost montat acoperişul. Din păcate, am fost nevoiţi să sistăm pentru moment lucrările din cauza lipsei banilor, însă sperăm ca anul viitor construcţia sa fie gata“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
În ceea ce priveşte noul cămin cultural din Ştefan cel Mare, aici, lucrările încă se desfăşoară. Potrivit primarului, încă mai au aproximativ 80.000 de lei alocaţi pentru construirea fundaţiei. După aceea, lucrările vor fi sistate, întrucât pe timpul iernii nu se poate lucra. Valoarea proiectului, derulat cu bani de la bugetul local, a fost estimată la 1,7 milioane de lei.

Drumuri asfaltate în totalitate

În urmă cu ceva timp, Primăria comunei Saligny a demarat procedurile pentru lucrările de asfaltare a tuturor străzilor. Este vorba despre aproape 27 de kilometri de drum, în cadrul unui proiect care implică asfaltarea tuturor străzilor din cele trei sate componente ale comunei: Făclia, Ştefan cel Mare şi Saligny. „Este un proiect ambiţios, la care am lucrat foarte mult şi pe care îl realizăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Valoarea proiectului este foarte mare, aproximativ 28 de milioane de lei. Până acum, am primit de la MDRAP 4 milioane de lei. 19 milioane de lei este suma pe care ministerul trebuie să ne-o pună la dispoziţie în acest proiect până la finalul lui 2017. Dar asta nu înseamnă că tot atunci trebuie finalizat şi proiectul. Dacă vine o firmă şi spune că la finele anului viitor poate să termine asfaltarea, cu atât mai bine. Noi aşteptăm să primim cele mai bune oferte şi să demarăm lucrările cât mai repede. În acest moment, ne pregătim pentru licitaţia care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie. Sperăm ca totul să decurgă bine astfel încât să putem demara lucrările cât mai repede“, a declarat primarul Ion Beiu, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Potrivit documentelor publicate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, lucrările propuse în acest proiect constau în reabilitarea şi modernizarea străzilor în localitatea Ştefan cel Mare, cu o lungime totală de 8,80 km, în localitatea Saligny, pe o lungime totală de 12,24 km, iar în localitatea Făclia, pe 5,76 km.
 
„Drumurile astfel asfaltate vor face legătura şi cu drumul de exploatare agricolă, proiect pe care l-am finalizat cu succes şi care se dovedeşte a fi foarte folositor“, a adăugat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Ion Beiu.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii