Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Străzile din Tuzla, pavate cu piatră de către deţinuţi Piaţa din localitate, inaugurată săptămâna viitoare

ro

17 Mar, 2016 00:00 4289 Marime text


Primăvara a luat startul în forţă la Tuzla. Administraţia locală se pregăteşte să finalizeze mai multe proiecte în cursul acestui sezon. Un prim proiect, ale cărui lucrări avansează pe zi ce trece, vizează extinderea pieţei de la ieşirea din localitate.
 

„Producătorii locali vor avea acum un loc în care să-şi comercializeze produsele. Ne-am dorit mult să implementăm acest proiect şi iată că el se apropie de finalizare. Cred că în cursul săptămânii viitoare lucrările vor fi gata. Apoi, vom discuta cu producătorii locali, pe care îi aşteptăm să vină şi să îşi expună la vânzare produsele. Mai mult, pentru ei nu vom percepe nicio taxă. De asemenea, şi turiştii din această vară sunt aşteptaţi să vină aici şi să îşi cumpere produse naturale şi tradiţionale“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Tuzla, Taner Reşit.

 
Un alt proiect care se află în atenţia autorităţii publice locale are ca obiectiv pavarea străzilor Farului, Atelierelor şi Meduzei din comună. Primăria Tuzla nu va plăti, în cadrul acestui proiect, forţa de muncă, deoarece pavarea drumurilor va fi realizată de deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă, pavilionul exterior. Pentru munca depusă în folosul comunităţii, voluntarii din rândul prizonierilor se vor alege cu o reducere a pedepsei pe care o au de executat.

Cuplurile longevive ale comunei, premiate



Administraţia locală condusă de Taner Reşit va premia, la sfârşitul acestei luni, cele mai longevive cupluri din comună. Astfel, cuplurile care au împlinit 30, 40 şi 50 de ani de căsnicie vor primi, din partea administraţiei locale, câte o diplomă, un trofeu şi o sumă de bani modică.
 

„Vorbim aici despre 80 de persoane pe care le vom premia în ultima duminică din luna martie. Organizăm această festivitate pentru că vrem să ne arătăm respectul faţă de aceşti oameni. După cum bine se ştie, în societatea noastră a crescut rata divorţurilor. Încurajăm căsniciile fericite şi de lungă durată. De asemenea, fac precizarea că Primăria Tuzla premiază pentru prima oară de la Revoluţie aceste cupluri. Este prima festivitate de acest gen din localitatea noastră“, a mai afirmat Taner Reşit.


Pentru organizarea acestui eveniment, Primăria Tuzla a alocat 1 milion de lei, de la bugetul local.
 
Potrivit autorităţii publice locale, toţi liceenii din Tuzla vor călători gratuit către liceele din Mangalia, acolo unde învaţă majoritatea dintre ei, deoarece în comună nu există o unitate de învăţământ preuniversitar. Cu o singură condiţie însă. Media elevilor pe anul şcolar trecut trebuie să depăşească nota 8. De asemenea, participanţii la olimpiade vor fi şi ei răsplătiţi. Sumele de bani pe care ar urma să le primească olimpicii vor fi decise într-o şedinţă viitoare de Consiliu Local.

Tinerii, încurajaţi să rămână la ţară

Autoritatea publică a comunei Tuzla îşi doreşte ca tot mai mulţi tineri să nu mai părăsească localitatea luând drumul spre oraş. În acest sens, administraţia locală îşi doreşte să cumpere zece hectare de teren, pe care să le lotizeze şi să le acorde tinerilor căsătoriţi. Aceştia îşi vor putea ridica, pe Legea 15, din fonduri proprii, locuinţele mult-visate. Facem precizarea că administraţia locală din Tuzla nu a mai acordat din anul 2002 nicio suprafaţă de teren pentru sprijinirea tinerilor căsătoriţi pe Legea 15, întrucât nu au mai existat loturi de casă disponibile. De altfel, până acum, tinerii aflaţi la început de căsnicie au depus deja în acest sens peste 200 de cereri la administraţia locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii