Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, marcată la Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“ din Tuzla

ro

28 May, 2015 00:00 3076 Marime text


De ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Primăria comunei Tuzla şi Centrul pentru Tineret „Ion Creangă“ au fost gazdele unui spectacol deosebit, dedicat tuturor celor care poartă numele marilor sfinţi, „cei întocmai cu Apostolii“.



Serbarea intitulată „Flori pentru sărbătoriţii Tuzlei“ a cuprins recitaluri de pian şi mandolină, dar şi momente dramatice puse în scenă cu ajutorul voluntarilor. „I-am sărbătorit nu doar pe cei care poartă numele Sfinţilor Împăraţi, ci am celebrat şi municipiul Constanţa, care este patronat spiritual de Sfinţii Constantin şi Elena“, au precizat reprezentanţii Centrului de Tineret „Ion Creangă“. Și-au dat mâna pentru organizarea acestui spectacol elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Tuzla, cei de la Liceul „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, precum şi membrii formaţiei de mandoline Qarîlĝaş din Tuzla.
Tot cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena a avut loc şi vernisajul unei expoziţii de pictură bizantină, care a cuprins icoane pictate de artista Mihaela Florescu, mândria localităţii. Lucrările sale sunt realizate din pigmenţi naturali, pe suport de tei tratat pe şase straturi, protejate cu ceară de albine şi desăvârşite prin aplicarea unei foiţe de aur de 24k.


 
De jumătate de an de când funcţionează Centrul de Tineret, clădirea s-a dovedit a fi un proiect de succes, fiind locul preferat pentru organizarea spectacolelor, a festivităţilor de premiere şi chiar pentru oficierea căsătoriilor în faţa ofiţerului Stării Civile.

Simbolul localităţii, o nouă înfăţişare

 Și pentru că obiectivul care poartă numele scriitorului Ion Creangă, situat chiar în centrul comunei, este străjuit de emblema acesteia - avionul aflat în sensul giratoriu -, se impunea ca simbolul localităţii să capete o nouă înfăţişare. Astfel că, de câteva zile, la iniţiativa autorităţilor locale, celebrul avion a fost vopsit şi recondiţionat, fiindu-i schimbată şi culoarea - din galben, în albastru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii