Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţile noului primar Proiecte demarate sau doar depuse vor deveni realitate la Pantelimon

ro

29 Nov, 2017 00:00 1734 Marime text
Data de 5 noiembrie i-a readus la urne pe cetăţenii cu drept de vot din comuna Pantelimon, care, în cadrul alegerilor locale parţiale organizate aici, şi-au ales un nou şef al administraţiei publice locale. Opţiunea lor s-a îndreptat spre liberalul Costel Armăşescu, omul căruia i-au încredinţat mandatul de primar al comunei până în vara anului 2020. Deşi nu va beneficia de un mandat complet, noul primar din Pantelimon şi-a creionat priorităţile şi proiectele pe care vrea să le implementeze, astfel încât comuna să se dezvolte şi să poată deveni, de ce nu, zonă atractivă pentru potenţiali investitori.

Deşi, de obicei, unii ajunşi primari nu mai acordă atenţie lucrărilor sau proiectelor elaborate sau demarate de predecesor, la Pantelimon situaţia este exact invers.
„În primul rând, vreau să vă spun că proiectele lăsate de primarul defunct, Dumnezeu să-l ierte, vor continua, pentru că ar fi păcat să le ignorăm, fiind în diverse faze de implementare. Unele au fost pornite, sunt cam la 30-40%, şi le vom continua, finanţarea fiind asigurată de la Ministerul Dezvoltării”, a declarat pentru ZIUA în judeţ noul primar al comunei Pantelimon, Costel Armăşescu. 

Priorităţile noului primar  

Primăria Pantelimon a depus mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltării: proiecte pentru extinderea, prin construire de grupuri sanitare, a corpurilor mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar situate pe raza comunei. Este vorba despre şcolile din Pantelimonul de Jos şi Runcu, precum şi despre grădiniţele din aceste două sate, la care am adăugat-o şi pe cea din Nistoreşti, dar şi altul care vizează înfiinţarea unor racorduri de canalizare. Pe lista proiectelor aprobate să se realizeze prin PNDL2 în comuna Pantelimon se regăseşte şi cel privind reabilitarea unor drumuri situate în intravilanul localităţilor Nistoreşti şi Călugăreni. În total, vorbim despre şase proiecte care au fost declarate eligibile şi ar urma să se realizeze cu finanţare prin PNDL2. Armăşescu susţine că documentaţia suplimentară a fost transmisă la minister.
„Nu a existat nicio întârziere din acest punct de vedere şi am avut grijă să nu depăşim termenele stabilite, astfel încât să sperăm că vom obţine banii pentru aceste proiecte şi le vom implementa”, a menţionat primarul comunei Pantelimon.

Acum priorităţile sale ţin de buna funcţionare a Primăriei, pregătirea pentru sezonul rece şi, de ce nu, pentru sărbătorile de iarnă, cu darurile pe care fiecare copil le aşteaptă.
„Deocamdată, vreau să mă asigur de bunul mers al Primăriei cu oamenii care sunt în instituţia noastră şi care, desigur, trebuie să se alinieze la o altă mentalitate şi să îşi facă treaba cât mai transparent şi corect cu putinţă. Probleme sunt şi va trebui să le soluţionăm. Momentan, am forţat nota pentru a obţine cât mai repede avizele necesare unui proiect ce urmează să fie implementat şi pentru asigurarea stocurilor de material antiderapant pentru sezonul rece - sare şi nisip, astfel încât să nu fim luaţi prin surprindere şi, desigur, pentru pregătirea cadourilor pentru copii”, a afirmat gospodarul-şef al comunei Pantelimon, Costel Armăşescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii