Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul si consilierii din Corbu au facut donatii pentru praznic

ro

12 Nov, 2004 00:00 1096 Marime text

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, praznuiti la Vadu

Este al treilea an in care primarul Constantin Mirescu participa la acest eveniment * In aceasta vara, exteriorul bisericii din Vadu a fost refacut * Pana la hramul de anul viitor, autoritatile locale intentioneaza sa picteze si interiorul * Sarbatoarea a fost urmata de un program artistic oferit de artistii comunei, dar si de nume de marca ale Dobrogei

Luni, crestinii i-au praznuit pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Cu acest prilej, multe lacasuri de cult din judet si-au praznuit hramul. Asa a fost si in satul Vadu, care apartine de comuna Corbu. Biserica din Vadu are hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Cu acest prilej, Primaria Corbu, Consiliul Local si biserica din localitatea Vadu au organizat un praznic.Primarul Constantin Mirescu a dorit sa precizeze: "este al treilea an in care particip la acest eveniment. Daca pana acum ma alaturam credinciosilor in calitate de localnic al comunei si in calitate de director al Caminului Cultural, in acest an, pentru prima data particip in calitate de primar. In aceasta vara am facut eforturi si am reusit sa renovam aceasta biserica la exterior, urmand ca pana la anul sa alocam fonduri si pentru interior. Dorim ca pana atunci sa finalizam si pictura, mai ales ca, in prezent, aceasta este singura biserica nepictata".Sarbatoarea a inceput inca de dimineata cu o slujba la care au participat locuitori din Vadu, dar si din Corbu. In continuare, localnicii au fost invitati la praznicul bisericii, care a avut loc in incinta caminului. Pentru acest eveniment, consilierii comunali au facut donatii si au participat fiecare in functie de posibilitati. Localnicii comunei au participat si ei cu bani si alimente, astfel incat evenimentul sa fie o reusita. Dupa praznic, localnicii au fost invitati la un spectacol. Pe scena caminului cultural au evoluat artistii din localitate, formatii proprii ale Caminului Cultural precum si nume sonore ale scenei dobrogene, printre care Geta Mocanu. Cu sprijinul autoritatilor locale, credinciosii din Vadu au petrecut o sarbatoare pe cinste.

Comuna se pregateste pentru iarna

Inca din vara, primarul Constantin Mirescu a alocat fonduri pentru renovarea si pregatirea unitatilor de invatamant de iarna. Cele trei scoli de pe raza comunei, doua din Corbu si una in Vadu precum si cele trei gradinite au fost igienizate, iar sobele au fost curatate. Mai mult decat atat, autoritatile locale au alocat fonduri pentru achizitionarea lemnelor necesare intregii ierni, respectiv 300 de tone, cu precadere lemne de esenta tare.Cu toate ca unitatile corespund cerintelor se mai inregistreaza anumite probleme la capacitate. Datorita numarului mare de copii, spatiile existente sunt practic insuficiente. De aceea, se fac demersuri pentru ca Scoala nr.1 din Corbu sa fie prinsa cat mai curand in programul Bancii Mondiale. Aceeasi situatie se inregistreaza si la gradinita. Pentru ca spatiile sunt insuficiente, micutii invata in acest moment intr-un centru ce apartine unei fundatii. Numai in acest an, la nivelul comunei sunt inscrisi la scoala 587 de elevi, in timp ce la gradinita sunt 189 de copii. Din acest motiv, autoritatile locale fac demersuri pentru a primi sprijin in vederea construirii unui spatiu destinat special.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii