Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:18 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Nicolae Bălcescu a primit 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Cum vor fi folosiţi banii alocaţi

ro

05 Dec, 2016 00:00 2217 Marime text
Deşi în mai toată ţara administraţiile locale au luat o pauză, România aflându-se în febra alegerilor parlamentare, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre comuna constănţeană Nicolae Bălcescu. Aici, autoritatea publică locală are în desfăşurare mai multe proiecte şi o agendă plină de idei care aşteaptă să se concretizeze.
 
În atenţia administraţiei locale se află, în primul rând, proiectul privind înfiinţarea unei noi biblioteci în comună. Constructorii au demarat deja lucrările la viitoarea clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, întrucât au fost obţinute toate avizele necesare începerii lucrărilor. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii gimnaziale din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.
 
Autoritatea publică locală are în vedere şi proiectul pentru dotarea noului centru social înfiinţat în comună, în care toţi copiii fără posibilităţi materiale ar urma să primească o masă caldă în fiecare zi, finanţată din bugetul local. Lucrările pentru construirea imobilului, în care ar urma să funcţioneze noul centru, au început încă de anul trecut, dar au fost finalizate în vara acestui an, din cauza unor probleme ale constructorului privind executarea lucrării. Clădirea este conectată la reţelele de utilităţi, însă interiorul imobilului este gol, administraţia negăsind fonduri pentru a achiziţiona mobilierul necesar. Odată ce imobilul va fi mobilat, viitorul centru va fi inaugurat. Două miliarde de lei au fost alocaţi din bugetul comunei pentru construcţia centrului social.
 
O problemă cu care se confruntă cetăţenii comunei de mulţi ani este lipsa unei reţele de canalizare. Deşi autorităţile locale au încercat ani la rând să găsească banii necesari pentru demararea unui astfel de proiect, eforturile au fost în zadar. De curând însă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a alocat Primăriei nu mai puţin de 630.000 de lei, tocmai pentru introducerea unei reţele de canalizare, dar şi pentru construcţia unei staţii de epurare. Totodată, administraţia a mai primit o veste bună, din partea Consiliului Judeţean Constanţa. Instituţia manageriată de Marius Horia Ţuţuianu a acordat Primăriei Nicolae Bălcescu 50.000 de lei, în direcţia dezvoltării locale. Reprezentanţii administraţiei locale anunţă că vor folosi fondurile primite pentru a moderniza şcoala din localitatea Dorobanţu sau pentru a finaliza lucrările la acoperişul sediului Primăriei.
 
„Noi am făcut de-a lungul timpului multe solicitări la CJC. Când am discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa, am hotărât ca banii să fie alocaţi ori pentru achiziţionarea unor noi bănci pentru unitatea de învăţământ care funcţionează în satul Dorobanţu, ori pentru a termina lucrările la acoperişul Primăriei, pe care am început să îl renovăm cu câteva luni în urmă”, a afirmat viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii