Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul local, prea mic. Nevoile, prea mari Primăria Ciocârlia caută soluţii pentru continuarea proiectelor

ro

03 Sep, 2015 00:00 1768 Marime text
Vacanţa de vară, aşteptată de elevi, este un moment prielnic pentru autorităţile publice locale de a demara lucrări de întreţinere sau de reabilitare a instituţiilor de învăţământ.

Pe raza comunei Ciocârlia funcţionează, în total, şapte unităţi de învăţământ. Imediat după ce elevii au luat vacanţă, autorităţile locale au şi început lucrări menite să schimbe şi să îmbunătăţească aspectul şcolilor din Ciocârlia de Sus şi din Ciocârlia de Jos. „Aşa cum este normal în perioada vacanţei de vară, se efectuează lucrări ample de renovare şi igienizare. Am dispus curăţarea şi pregătirea sobelor de teracotă. Am revopsit sălile de clasă, am făcut unele reparaţii acolo unde era cazul - la reţelele de utilitate publică, la mobilier, la acoperiş. Şi spaţiile verzi din jurul sediilor dedicate actului educaţional au fost pregătite corespunzător“, a declarat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

De asemenea, pentru toate unităţile de învăţământ, Primăria s-a îngrijit deja şi a achiziţionat combustibilul solid necesar încălzirii pe timpul iernii. „Deşi pentru Primărie şi pentru celelalte instituţii nu am cumpărat încă lemnele pentru iarnă, pentru copii ne-am asigurat deja că nu vor avea astfel de probleme nici măcar pentru câteva ore“, a precizat primarul.
 
O altă problemă pentru care primarul Traian Dragomir s-a zbătut şi pentru care a primit, până la urmă, veşti bune, este cea a extinderii reţelelor de apă şi canalizare. Recent, administraţia locală a primit de la MDRAP peste 300.000 de lei pentru modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a celor două localităţi care compun comuna, în timp ce, pentru acelaşi proiect, la IAS, Primăria a mai primit peste 100.000 de lei. „Proiectele pentru modernizarea reţelei de apă, precum şi cel pentru realizarea reţelei de canalizare sunt lucrări extrem de necesare, dar la fel de necesare sunt şi proiectele de asfaltare a străzilor, pentru care este nevoie de mulţi bani. Noi trăim cu taxele și impozitele locale, dar pentru astfel de investiții trebuie bani mult mai mulți“, a mai spus primarul.
 
În altă ordine de idei, gospodarul-şef este dezamăgit că lipsa banilor a condus la suspendarea unor proiecte. „Nu avem bani nici pentru finalizarea lucrărilor începute la cele două capele mortuare, nici pentru terenul de sport. Am terminat de construit spaţiile, am făcut toate lucrările la exterior. Am ajuns acum la finisajele interioare, unde ne-am văzut nevoiţi să ne oprim, pentru că, la fel ca la capelele mortuare, s-au terminat banii“, a mai spus primarul Traian Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii