Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:23 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri de sărbători la Nicolae Bălcescu Primarul Viorel Bălan şi Consiliul Local, mesagerii lui Moş Nicolae

ro

26 Nov, 2015 00:00 1499 Marime text


Mai sunt câteva zile până la prima sărbătoare a iernii - venirea lui Moş Nicolae, pentru care copiii, mai mici sau mai mari, se pregătesc aşa cum se cuvine. Îşi lustruiesc ghetuţele, le aşază cuminţi în aşteptarea Moşului şi a darurilor pe care şi le doresc şi le aşteaptă tot anul.
 
La Nicolae Bălcescu, Moş Nicolae are un ajutor de nădejde. Primăria şi Consiliul Local au socotit şi aprobat deja o hotărâre în acest sens. Ca în fiecare an, administraţia publică locală din Nicolae Bălcescu, în frunte cu primarul Viorel Bălan, ca de fiecare dată, se implică astfel încât atât copiii, cât şi familiile nevoiaşe să se poată bucura de această perioadă frumoasă. „În fiecare an, de Moş Nicolae, Primăria şi Consiliul Local Nicolae Bălcescu le fac daruri copiilor. Este prima sărbătoare din iarnă, pe care copiii o aşteptă cu nerăbdare. De Crăciun, părinţii le fac, poate, cadouri mai substanţiale, de aceea noi am decis să le facem surprize chiar de pe 6 decembrie. Am alocat în acest sens 20.000 de lei pentru a cumpăra dulciuri pentru copii“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
 
Şi pentru a nu face diferenţe, administraţia publică locală a decis că toţi elevii merită daruri de la Moş Nicolae. „Începând de la cel mai mic pui de grădiniţă şi până la cei care anul acesta termină liceul, cu toţii vor primi dulciuri din partea noastră. În fond, cu toţii sunt copii şi chiar şi noi, adulţii, ne bucurăm de această perioadă frumoasă din an“, a adăugat primarul.

Lucrări reluate la Centrul Social „Sfântul Pantelimon“

În altă ordine de idei, primarul Viorel Bălan  spune că este bucuros că au fost reluate lucrările la Centrul Social din Nicolae Bălcescu. Primăria şi Consiliul Local au demarat, în urmă cu mai bine de un an, lucrările de construcţie a unui centru social ce va purta numele Sfântului Pantelimon chiar în curtea bisericii din localitate.
 
„Lucrările de la Centrul Social au fost reluate după câteva luni în care am fost nevoiţi să ne oprim din cauza bugetului. Este nevoie de această investiţie pentru ca cei peste 100 de copii care provin din familii defavorizate să fie primiţi aici pentru a beneficia de o masă caldă şi pentru a fi ajutaţi la teme“, a afirmat acesta.
 
De asemenea, până la Crăciun, locuitorii satului Dorobanţu vor avea căldură în biserica aflată încă în construcţie. „Până de Crăciun, sperăm să avem deja montată centrala, astfel încât, de sărbătoarea Naşterii Domnului, credincioşii să asiste la slujbă în condiţii bune. Sfinţirea bisericii credem noi că va avea loc undeva în primăvară, în orice caz, înainte de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena“, a adăugat Viorel Bălan.

Feerie de Crăciun

Şi pentru că sărbătorile de iarnă îşi vor intra în drepturi în câteva zile, Primăria a demarat deja amenajarea de sezon a localităţii. Ghirlandele de sărbătoare au început să fie puse pe stâlpi, şi în scurt timp va poposi şi un Moş Crăciun cu sania trasă de reni. „Avem şi ghirlandele vechi, dar anul acesta am achiziţionat şi jocuri de lumini noi, pentru a îmbrăca în sărbătoare comuna. Vom face de asemenea şi o alee de promenadă frumoasă în centrul comunei, vom împodobi un brad. Va fi mai frumos ca de obicei“, a explicat Viorel Bălan.
 
Potrivit gospodarului-şef, în perioada Crăciunului va începe şi distribuirea unor pachete cu daruri pentru familiile nevoiaşe. „După elevi, vom distribui daruri şi pensionarilor, dar şi celorlalte familii nevoiaşe din localitate“, a afirmat primarul Viorel Bălan. Aproximativ 800 de familii nevoiaşe urmează să primească un mic dar, care să le facă sărbătoarea Crăciunului mai frumoasă şi mai îmbelşugată. „Am alocat pentru aceste daruri aproximativ 20.000 de lei. E un lucru firesc, omenesc, pe care trebuie să îl facem, oamenii trebuie să ştie că suntem alături de ei, ca de fiecare dată, şi la bine, şi la rău“, a adăugat primarul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii