Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia-i norocoasă?!? O nouă licitaţie pentru construirea punctului de debarcare de la Hârşova

ro

17 Sep, 2015 00:00 1224 Marime text
Mai întâi, proiectul de asfaltare a drumurilor, apoi, cel pentru construirea unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui. Acestea au fost marile provocări din ultima vreme ale primarului oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Ambele proiecte, derulate cu fonduri europene, au fost puse în pericol din pricina contestaţiilor. Dacă cel privind asfaltarea este în implementare, făcându-se acum ultimele retuşuri, cel al construirii unui punct de debarcare şi primă comercializare a peştelui a avut parte de numeroase obstacole.
 
„Lucrările de asfaltare a celor 13 kilometri de drum din oraş decurg bine. Se lucrează la foc continuu însă. Cum termenul-limită era stabilit pentru 15 august, am solicitat prelungirea duratei lucrărilor cu două luni. Nu am dorit să ne grăbim şi să terminăm lucrările la termenul stabilit pentru că, poate, calitatea lucrărilor nu ar fi fost aceeaşi şi trebuie să luăm în calcul şi situaţiile neprevăzute, de aceea am decis că aceasta este cea mai bună variantă“, a explicat primarul Tudor Nădrag.
 
Proiectul autorităţii publice locale de la Hârşova care a avut parte de cele mai multe piedici este cel intitulat „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui în oraşul Hârşova, judeţul Constanţa“. După ce, la prima licitaţie, nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost reluată. „La a doua strigare, am avut un participant, care a şi îndeplinit criteriile pentru a se califica şi a-şi adjudeca acest contract. Astfel că suntem deja la a treia procedură de licitaţie pentru un proiect care este destul de uşor. Dacă nu ducem proiectul la final şi pierdem aceşti bani, vor râde şi curcile de noi“, a declarat primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.
 
Ieri au fost deschise ofertele şi pentru această a treia strigare a proiectului. O singură firmă s-a prezentat însă la licitaţie. Este vorba despre Salcar Prod SRL, din Bucureşti. „Am primit o singură ofertă, iar în prezent, suntem în stadiul de analizare a acestei oferte. Nu s-a mai prezentat această firmă până acum la licitaţie, sperăm ca toată documentaţia să fie în regulă. Deşi termenul legal în care comisia analizează oferta este de 20 de zile, facem tot posibilul să scurtăm acest interval, astfel încât, dacă totul este în regulă, să poată fi demarate lucrările“, au explicat reprezentanţii Primăriei Hârşova, pentru ZIUA în judeţ.
 
Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică este 768.575 de lei fără TVA, din care amenajare teren - 14.540 de lei, execuţie lucrări ponton - 205.560 de lei, execuţie clădire - 500.307 lei, utilaje şi echipamente - 39.900 de lei şi organizare de şantier - 8.268 de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii