Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi locuri de munca pentru populatia din Crucea

ro

30 Apr, 2004 00:00 670 Marime text

Saracia, principala problema a comunitatii

In localitate traiesc aproape 3500 de persoane, doua treimi din populatie neavand, in prezent, un loc de munca si un salariu stabil # Primarul Gheorghe Frigioi sustine ca reprezentanti ai mai multor firme de prestigiu din Italia doresc sa investeasca in Crucea * Italienii doresc sa achizitioneze Centrul de Vinificatie din comuna * In acest fel vor fi create mai multe locuri de munca pentru tineri * Trei locuri de munca au fost create recent in primarie, prin crearea unor noi centre la nivelul institutiei * Autoritatile locale au pus un accent deosebit pe prevenirea inundatiilor

Actualul primar al comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, este candidatul partidului de guvernamant pentru inca un mandat in fruntea administratiei publice din localitate. Asa cum bine se stie, comuna Crucea este una dintre cele mai mari localitati din judetul Constanta, intinzandu-se pe o suprafata de peste 24.000 de hectare. Avand in vedere faptul ca la nivelul localitatii traiesc aproape 3500 de persoane, problemele comunitatii sunt multe. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Frigioi, principalul neajuns cu care se confrunta populatia este saracia. "Saracia este cea mai grava problema a locuitorilor din comuna Crucea. Totusi, avem in derulare un program care urmareste crearea de noi locuri de munca la nivelul localitatii, in colaborare cu Directia de Munca, Familie si Solidaritate Sociala Constanta. Pentru a atrage populatia tanara spre munca, trebuie sa cream noi obiective economice", a precizat Gheorghe Frigioi. Problema cu care se confrunta comunitatea, dar si administratia locala este una stringenta, avand in vedere faptul ca aproape doua treimi din populatie nu are un loc de munca si un salariu stabil. Pentru asigurarea unui venit stabil mai ales pentru tineri, primarul comunei Crucea a purtat discutii, in aceasta saptamana, cu reprezentanti ai mai multor firme italiene, care, potrivit declaratiilor acestuia, doresc sa investeasca in localitate. "Acestia sunt reprezentanti ai unor firme serioase din Italia si unul dintre proiectele lor este achizitionarea Centrului de Vinificatie Crucea. In cazul in care vor cumpara acest centru, mai multi locuitori ai comunei vor beneficia atat de locuri de munca permanente, cat si sezoniere", a afirmat primarul Frigioi. Noi locuri de munca pentru tinerii din Crucea au fost infiintate recent de catre administratia locala. In acest sens, la nivelul primariei au fost infiintate noi centre care sa usureze munca functionarilor, dar sa si vina in ajutorul cetatenilor care apeleaza la serviciile institutiei. "La nivelul primariei au fost infiintate centrele de Urbanism, Resurse Umane si Cadastru, ceea ce a dus la crearea a trei locuri de munca pentru tineri", a mai spus primarul Gheorghe Frigioi.

Masuri impotriva inundatiilor

In alta ordine de idei, seful administratiei locale din Crucea a mentionat ca, pentru a veni in ajutorul populatiei, in acest moment se lucreaza intens, in satul Siriu, la finalizarea lucrarilor de realizare a santurilor de scurgere pentru apele pluviale. "Izvoarele de suprafata au afectat aproape toate locuintele din Siriu. Pentru rezolvarea urgenta a acestei situatii s-a trecut la saparea de santuri prevazute cu jgheaburi de beton prin care sa se scurga apa ce traverseaza comuna in toate directiile", a conchis primarul Frigioi. Astfel de lucrari au fost realizate si in satul Stupina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii