Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Pantelimon se deruleaza campania de infrumusetare a comunei

ro

09 Apr, 2004 00:00 1278 Marime text

La nivelul localitatii au fost realizate lucrari de salubrizare a spatiilor verzi, iar pomii si bordurile au fost varuite * Autoritatile locale au achizitionat, in aceasta saptamana, un buldozer pentru a aduna gunoiul menajer strans in comuna * Biserica din satul Runcu va suporta reparatii capitale * La crucea "Izvorul tamaduirii" din Runcu va fi turnata, zilele urmatoare, o placa de beton pentru indreptarea terenului * Lucrarile agricole din acest an au fost realizate, in mare parte, cu ajutorul subventiei guvernamentale de doua milioane de lei

Sosirea primaverii aduce cu sine numeroase schimbari in aspectul tuturor localitatilor de la nivelul judetului. Acesta este si cazul comunei Pantelimon. Potrivit declaratiilor primarului localitatii, Vasile Neicu, incepand din primele zile ale lunii martie, la nivelul comunei a demarat campania de curatenie si infrumusetare, menita a schimba aspectul asezarii. "Pana in acest moment, spatiile verzi au fost salubrizate, pomii si bordurile au fost varuite, iar copacii au fost taiati si curatati", a declarat primarul Neicu. El a mai mentionat ca acest program a fost realizat, in mare parte, cu ajutorul tuturor locuitorilor comunei. "Buna gospodarire, curatenia si infrumusetarea localitatii au constituit o preocupare permanenta, dar si o indatorire civica a fiecarui cetatean care traieste aici. De asemenea, participarea tuturor satenilor la gospodarirea si infrumusetarea curtilor reprezinta o conditie esentiala pentru satisfacerea unor cerinte de viata civilizata pentru intreaga colectivitate locala", a mai spus Vasile Neicu. Pentru a oferi un aspect si mai placut comunei, autoritatile locale au achizitionat, in aceasta saptamana, un buldozer pentru a aduna gunoiul menajer strans in comuna.

Biserica din Runcu, reparata din temelii

In ceea ce priveste biserica ortodoxa din satul Runcu, aceasta va suporta, in perioada imediat urmatoare, reparatii capitale. Primarul comunei a precizat ca aceasta reabilitare a lacasului de cult este necesara deoarece terenul pe care a fost construit este in permanenta umed. "In alte cuvinte, biserica va fi construita din temelii; practic, aceasta va fi ca noua. Dupa finalizarea acestor lucrari de reconstructie vor fi refacute si turlele", a mai spus Neicu. Tot in satul Runcu urmeaza a fi construita, in urmatorii ani, o capela. Pana atunci, in data de 16 aprilie, cand crestinii sarbatoresc "Izvorul tamaduirii", un sobor de preoti din comuna va tine o slujba in fata crucii cu acelasi nume. "Pentru ca acolo terenul este oarecum in panta, Primaria Pantelimon va turna o placa de beton, astfel incat populatia si cei care ajung in acea zona sa nu mai intampine probleme", a anuntat Vasile Neicu. Totodata, autoritatile locale se pregatesc de intampinarea Sarbatorilor de Paste. Potrivit declaratiilor primarului comunei Pantelimon, in cea de-a treia zi a Sfintelor Sarbatori, in satul Nistoresti va fi organizata o actiune dedicata Pastelui. Aici, locuitorii satului vor lua parte la diferite manifestari specifice sezonului, precum si la un bal in cadrul caruia vor sustine recitaluri mai multe ansambluri folclorice din judet. Astfel de evenimente vor mai avea loc si in luna mai. "Incepand cu prima zi a lunii mai, la nivelul comunei vor fi organizate numeroase actiuni culturale dedicate cetatenilor. Punctul culminant al acestor manifestari va fi la data de 29 mai, cand ne vom lua la revedere de la vechiul Consiliu local, moment in care mai multe formatii vor incanta urechile locuitorilor comunei", a conchis primarul Neicu.

Agricultorii, ajutati cu subventia guvernamentala

O alta prioritate a acestei perioade o reprezinta pentru agricultori lucrarea pamantului. Potrivit declaratiilor primarului din Pantelimon, situatia lucrarilor agricole de primavara este una deosebit de buna. "In acest moment, pot spune ca foarte putin pamant va ramane nelucrat. Agricultorii din comuna au lucrat pamantul deoarece au fost ajutati si de subventia agricola de doua milioane de lei", a subliniat Neicu. Acesta a mai spus ca, la finalul lucrarilor agricole de primavara, vor mai ramane aproximativ 1500 de hectare de pamant nelucrate, si asta din cauza lipsei irigatiilor. Aceasta problema urmeaza a fi rezolvata pe parcursul acestui an, cand, cu sprijinul conducerii Directiei Agricole Constanta, vor fi montate sisteme de irigat in zonele respective.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii