Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii deblocate în comuna Crucea Vor fi demarate lucrările la reţeaua de apă în satele Crişan şi Şiriu

ro

30 Oct, 2014 00:00 2705 Marime text
Încă de la începutul anului trecut, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a început demersurile în vederea accesării de fonduri europene pentru alimentarea cu apă a satelor Şiriu şi Crişan. Acum deja se lucrează la proiectul tehnic pentru implementarea proiectului care va fi derulat cu bani de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE). „Reţeaua va fi amenajată pe o distanţă de 18 kilometri. Am făcut toate demersurile necesare şi sperăm să obţinem bani şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală iniţiat de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice“, a explicat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi. De asemenea, primarul Gheorghe Frigioi a precizat că în celelalte patru localităţi aferente comunei (Crucea, Stupina, Gălbiori şi Băltăgeşti) s-a reuşit realizarea reţelelor de apă, satele Şiriu şi Crişan urmând să beneficieze şi ele de sisteme de alimentare odată cu finalizarea proiectului. „În momentul de faţă, satele Crişan şi Şiriu nu dispun de sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, alimentarea acestora realizându-se din fântâni, care au un regim intermitent. La sfârşitul anului 2008 au început lucrările pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Băltăgeşti. De asemenea, în iunie 2009, au fost demarate lucrările pentru alimentarea cu apă a satelor Stupina şi Gălbiori, şi realizarea canalizării menajere în localitatea Crucea. Pentru localităţile Crişan şi Şiriu avem contract în parteneriat cu comuna Horia, privind alimentarea cu apă potabilă a acestor localităţi. De asemenea, vom reîncepe lucrările, pe care le-am întrerupt din cauza lipsei de fonduri, la proiectul de alimentare cu apă şi în satele Gălbiori şi Stupina“, a continuat primarul Gheorghe Frigioi.

Nu în ultimul rând, gospodarul-şef al comunei Crucea a declarat că mai sunt depuse proiecte de investiţie pentru dezvoltarea infrastructurii rurale. „Aşteptăm veşti bune în vederea acceptări proiectului pentru realizarea unei baze sportive cu teren de fotbal omologabil Tip 1 în localitatea Crucea. Proiectul a fost depus pe fosta Ordonanţă 7, actuala Lege 71“, a adăugat primarul Gheorghe Frigioi.

În ceea ce priveşte proiectul pentru extinderea şi modernizarea sediului Primăriei, şeful administraţiei publice locale a declarat că în câteva zile vor fi deschise ofertele. „Avem deja toate avizele luate de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. A fost lansată procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor. Pe 10 noiembrie vor fi deschise ofertele“, a declarat Gheorghe Frigioi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii