Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la fond au stabilit că fostul primar al comunei Crucea este bun de plată! Gheorghe Frigioi a făcut recurs în dosar

ro

05 Apr, 2022 00:00 1824 Marime text
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat pe 10 martie într-un dosarul în care fostului edil al comunei Crucea are de plătit dobânziilegale penalizatoare aferente debitului principal, pentru achiziţia unor bunurile făcute în timpul mandatului
  • Gheorghe Frigioi a declarat recurs, după ce judecătorii au stabilit că e bun de plată 450.968,35 lei
  • Reclamanți în dosar sunt comuna Crucea și actualul primar al localității
 

 
Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat pe 10 martie în dosarul nr. 8250/118/2020, având ca obiect  - acţiune în răspundere patrimonială, în care reclamanți sunt comuna Crucea și actualul primar al localității împotriva fostului edil, Gheorghe Frigioi.

Iată soluția pe scurt a judecătorilor : „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Primarului Comunei Crucea. Respinge cererea formulată de Primarul Comuna Crucea în nume propriu ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă.

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârât ca nefondată. Respinge excepţia prescripţiei invocate de pârât ca nefondată. Admite cererea principală.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 450.968,35 lei, şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente debitului principal, de la data achiziţionării fiecăruia dintre bunurile ce compun debitul în cuantum de 288.034,34 lei, respectiv de la data de 01.01.2017 pentru debitul de 162.934 lei până la data plăţii.

Respinge excepţia inadmisibilităţii şi excepţia prescripţiei invocate de chemata în garanţie ca nefondate. Respinge cererea de chemare în garanţie ca nefondată. Cu apel în 10 de zile de la comunicare, la Tribunalul Constanţa”.

Nemuțumit de sentință, fostul primar al comunei a formulat recurs la Curtea de Apel Constanța.

Recursul a fost înregistrat la începutul lunii aprilie iar magistrații nu au stabilit deocamdată termen în dosar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii