Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In Techirghiol se lucreaza la sistemul de alimentare cu apa si la iluminatul public stradal

ro

03 Sep, 2004 00:00 727 Marime text

Proiectele din campanie incep sa devina realitate

Derularea proiectului pentru alimentarea cu apa a strazii Valter Maracineanu se afla intr-o faza avansata * In zona sunt aproximativ 40 de locuinte construite de tineri sub 35 de ani * In cel mult zece zile se va finaliza si lucrarea de reabilitare a iluminatului public stradal * Societatea de gospodarie comunala va incepe sa functioneze incepand cu data de 6 septembrie * Primele lucrari ce vor fi efectuate sunt cele de amenajare a trotuarelor si de reabilitare a canalizarii * Pavelele necesare trotuarelor vor fi realizate de aceeasi societate din subordinea Primariei

Cu toate ca a preluat conducerea orasului Techirghiol in plin sezon estival, primarul Romulus Bratu si-a propus sa schimbe aspectul localitatii, astfel incat turistii, dar mai ales localnicii sa observe o schimbare in bine. Dupa ce, in perioada verii, prioritatea numarul unu au reprezentat-o igienizarea si salubrizarea localitatii, acum deja au fost demarate proiectele ample pe care noul edil si-a propus sa le realizeze. Alimentarea cu apa a constituit intotdeauna o prioritate pentru Romulus Bratu. Tocmai de aceea, in aceste zile s-au facut eforturi pentru rezolvarea acestei probleme. Deja se afla intr-o faza avansata proiectul pentru alimentarea cu apa a strazii Valter Maracineanu, zona lotizata de curand, unde tinerii localitatii si-au construit locuinte. Pentru lucrare a fost realizat proiectul si a fost organizata licitatia care a desemnat firma ce va realiza lucrarea. Zona cuprinde 40 de case, iar valoarea lucrarii este de aproximativ 1,5 miliarde lei. Dupa finalizarea acestei lucrari vor incepe aceleasi lucrari si pe bulevardul Victoriei. Anul viitor, se vor cauta surse pentru racordarea zonei la energie electrica si se va efectua lucrarea de asfaltare a drumurilor. Potrivit declaratiilor primarului Romulus Bratu, "se afla in curs de executare lucrarea de iluminat stradal. Instalam corpuri de iluminat pietonal, pentru o mai buna circulatie a pietonilor pe timp de noapte, mai ales ca se apropie iarna si se intuneca mult mai repede. Proiectul cuprinde patru strazi si vom monta aproximativ 150 de corpuri de iluminat. Speram ca acest proiect sa-l finalizam in cel mult zece zile". In primele sedinte de consiliu, consilierii au decis infiintarea unei societati de gospodarie proprie care sa efectueze lucrarile edilitar-gospodaresti de pe raza localitatii, societate care sa aiba ca actionar unic Primaria Techirghiol. Aceasta va incepe sa functioneze din data de 6 septembrie si va avea, intr-o prima faza, 50 de oameni. Potrivit primarului Romulus Bratu, "prima lucrare pe care o vor realiza va fi aceea a amenajarii trotuarelor. Pentru a economisi cat mai mult, pavelele vor fi realizate tot de aceasta societate, in colaborare cu persoanele angajate la ajutorul social. Va urma lucrarea de canalizare, care in anumite zone nu a fost realizata corect si acum trebuie sa venim noi si sa o refacem". O alta mare problema a orasului Techirghiol o reprezinta lipsa apei calde si a caldurii la blocurile din localitate. Aceasta situatie exista de ani de zile, iar pentru actuala conducere rezolvarea acestei probleme reprezinta o prioritate. In opinia primarului, "rezolvarea situatiei este destul de complicata, mai ales ca este vorba de o investitie destul de mare si primaria nu are acesti bani. Se vor gasi surse de finantare, insa va fi destul de greu de recuperat banii de la oameni, intrucat marea majoritate sunt destul de saraci. Este inadmisibil ca aproximativ 250 de familii sa nu beneficieze de conditii minime de trai, a conchis primarul Bratu".

Scolile sunt pregatite pentru noul an scolar

Orasul Techirghiol beneficiaza de o scoala complementara cu clasele I-VIII, un liceu si doua gradinite. Pe perioada vacantei de vara, in aceste institutii au fost efectuate lucrari de reparatii si igienizare astfel incat pe data de 15 septembrie unitatile sa fie pregatite sa-si primeasca elevii. Totodata, edilul orasului este preocupat de asigurarea cantitatii de combustibil necesar incalzirii claselor pe toata perioada iernii.

Promisiunile din campanie vor deveni realitate

"Anul acesta incercam sa rezolvam cele mai stringente probleme ale populatiei. Pentru anul viitor insa, avem in vedere demararea proiectelor ample pe care le-am propus inca din campanie", a afirmat primarul orasului Techirghiol, Romulus Bratu. In acest sens se vor avea in vedere demararea unui program de refacere a retelei stradale in toata localitatea si reorganizarea serviciului de salubritate prin angajarea suplimentara de personal si procurarea de utilaje performante. Totodata, se va urmari reamenajarea statiunii prin revizuirea planului de urbanism si amenajarea unei plaje de-a lungul falezei lacului prin concesionarea terenurilor unor firme private. Intentia autoritatilor locale este aceea de a reda renumele statiunii, in special in ceea ce priveste vegetatia, Techirghiol fiind o emblema in acest sens. Acum, se va incerca reabilitarea spatiilor verzi prin realizarea unei zone verzi pe malul lacului, pe terenurile degradate din zona fostei gropi de gunoi si a fostei cariere. Pentru viitor, Dumitru Romulus Bratu va avea in vedere amenajarea unei piete agroalimentare in zona centrala a localitatii. Crearea de locuri de munca reprezinta insa pentru noua conducere a orasului Techirghiol una dintre cele mai mari prioritati ale perioadei urmatoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii