Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fidelitatea, apreciată şi răsplătită! Zece cupluri din Mihail Kogălniceanu, sărbătorite de autoritatea locală

ro

06 Oct, 2016 00:00 3440 Marime text

 
La iniţiativa primarului comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu, zece cupluri care au aniversat sau vor aniversa 50 de ani de căsătorie vor fi sărbătorite cum se cuvine. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care familiilor respective li se vor decerna diplome de excelenţă „Nunta de aur“, dar vor fi premiate şi cu câte 500 de lei, din bugetul local al comunei Mihail Kogălniceanu. 
 
„Întrucât acest eveniment din viaţa unei familii constituie un moment deosebit de care nu toţi au şansa să se bucure, am considerat că este o datorie morală să sărbătorim persoanele vârstnice care au trăit, au muncit şi şi-au întemeiat o familie în comuna noastră. Aşa le putem demonstra respectul pe care îl avem pentru ele şi pe care îl merită din plin“, a menţionat şefa administraţiei publice locale, Ancuţa Daniela Belu.


 
Ea a subliniat faptul că, în aceste vremuri tumultoase pe care le parcurgem, din păcate, noţiunea de familie şi-a pierdut însemnătatea. „Societatea evoluează prin familie, iar respectul şi încrederea sunt două repere esenţiale ale rezistenţei în timp a familiei. Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, drept recunoştinţă şi respect pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi care au reuşit să treacă peste toate încercările şi obstacolele vieţii, va acorda diplome de fidelitate, la care se vor adăuga şi premii în valoare de 500 de lei pentru fiecare familie“, a afirmat primarul Ancuţa Daniela Belu.
Prin proiectul de hotărâre iniţiat de primar şi aprobat de consilierii locali din Mihail Kogălniceanu, s-a alocat, pentru anul în curs, suma de 5.000 de lei din bugetul local, iar evenimentul urmează să fie organizat într-un cadru festiv, la Căminul Cultural din comună, în luna decembrie. Astfel, cele zece cupluri longevive îşi vor sărbători nunta de aur alături de concetăţeni, iar tinerii comunei vor avea ocazia de a afla secretele convieţuirii în doi pe termen lung, dar vor putea asista şi la momente inedite care îi vor avea în centru pe sărbătoriţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii