Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:49 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drum extravilan, transformat în şosea de interes naţional Într-o lună va fi gata o nouă rută ocolitoare între 2 Mai şi Vama Veche

ro

25 Jun, 2015 00:00 1533 Marime text
La ultima şedinţă de Consiliu Local din 2014, aleşii locali ai comunei Limanu au votat un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurilor de întocmire a studiului de fezabilitate în vederea construirii a două capele mortuare în comună. Mai precis, proiectul de hotărâre prevede construirea acestora în localităţile 2 Mai şi Limanu. De la planuri până la fapte nu a fost decât un pas, astfel că proiectul este deja în derulare. „Planurile pentru realizarea acestor două construcţii sunt în prezent realizate de un arhitect specializat în proiectarea şi conceperea unor astfel de construcţii. Pentru că, inevitabil, oricine va trece printr-un astfel de moment, Primăria Limanu vine în întâmpinarea nevoilor comunităţii locale, urmând să construiască două capele mortuare în comună“, a explicat primarul Nicolae Iustin Urdea, pentru ZIUA de Constanţa. Proiectul ce prevede construirea a două capele mortuare este absolut necesar, întrucât, potrivit reglementărilor europene, o persoană decedată nu poate rămâne în incinta unei locuinţe mai mult de o oră.

În altă ordine de idei, şeful autorităţii publice locale spune că, în aproximativ o lună, un alt proiect de mare interes pentru comunitate, dar şi pentru turiştii care tranzitează zona este cel al unui drum ocolitor. „În prezent, avem în derulare un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 1.2.5., în cadrul căruia s-a reabilitat şi s-a asfaltat un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea sectorului economic şi chiar turistic în regiune. Se lucrează la acest drum, s-a turnat deja un strat de asfalt, iar în cel mult şase săptămâni, se va finaliza această investiţie. Fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni unul strategic şi va fi intens utilizat chiar şi de cei care trec graniţa pe la Vama Veche“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii