Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:48 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curăţenia de primăvară, la final Locuitorii comunei Nicolae Bălcescu, aşteptaţi la hramul bisericii din Dorobanţu

ro

04 May, 2016 00:00 2750 Marime text


Ultima lună de primăvară va fi, începând cu acest an, o lună extrem de aşteptată de toţi locuitorii comunei Nicolae Bălcescu. Pe 21 mai, la sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena, va avea loc slujba de sfinţire a bisericii din localitatea Dorobanţu ce poartă hramul acestei sărbători. La slujbă va participa şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
După sfinţirea lăcaşului de cult, enoriaşii vor lua masa alături de ÎPS Teodosie. Agapa va fi organizată din fondurile strânse de la enoriaşi, care vor prăznui de acum în fiecare an hramul bisericii, de sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena. Menţionăm că, la finalul lunii aprilie, parohia comunităţii a sfinţit o troiţă în reşedinţa comunei, localitatea Nicolae Bălcescu.
 
Un alt proiect care se află în atenţia Primăriei Nicolae Bălcescu şi care se derulează în prezent vizează construirea unui centru social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale.
 

„În luna septembrie a acestui an ar trebui ca echipele de constructori să finalizeze centrul social dedicat copiilor fără posibilităţi materiale. Investiţia se ridică la aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât şi de la sponsori. Suntem nerăbdători să finalizăm acest proiect. Constructorii au terminat lucrările la exterior şi la acoperiş, au montat tabla, iar acum sunt la interior. Tot acum trebuie să se ocupe şi de plafonul clădirii“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.


Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.


 
Nu mai puţin important, în atenţia autorităţii publice locale se află acum un proiect foarte important de asfaltare. „Facem un ADI (n.r. asociaţie de dezvoltare intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului care leagă localitatea Dorobanţu de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a mai spus gospodarul-şef Viorel Bălan.
 
În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni se va finaliza campania de curăţenie desfăşurată în comună. Autorităţile locale s-au ocupat ca spaţiile verzi să fie igienizate, rigolele de scurgere să fie curăţate, iar trunchiurile copacilor să fie văruiţi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii