Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început lucrările de la noua piaţă agroalimentară Abonamente gratis pentru liceenii navetişti din Tuzla

ro

18 Feb, 2016 00:00 4613 Marime text
 

Administraţia publică locală din Tuzla investeşte în sănătate şi în educaţie. În acest sens, de câteva luni, Primăria Tuzla face eforturi în vederea înfiinţării a şapte cabinete medicale în vechiul sediu al autorităţii publice locale. Lucrările ar urma să fie demarate la începutul lunii martie, dacă se va desemna o societate câştigătoare, ca urmare a licitaţiei organizate pentru proiectul viitorului dispensar.
 
Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei locale vizează extinderea pieţei de la ieşirea din localitatea Tuzla, obiectiv ale cărui lucrări au început încă de la începutul acestei săptămâni. Potrivit viceprimarului localităţii, avizele necesare pentru înfiinţarea viitoarei pieţe au fost obţinute, iar producătorii din comună nu vor plăti nicio taxă pentru a-şi comercializa aici produsele.
 

De mare interes pentru autoritatea publică locală este şi proiectul ce vizează construcţia unor locuinţe sociale destinate tinerilor. Zece hectare de teren, pe care vor fi ridicate viitoarele blocuri, ar trebui să cumpere Primăria Tuzla pentru ca tinerii din comună să-şi poată întemeia aici un cămin. „Suntem în discuţii cu cetăţenii pentru achiziţionarea terenurilor pe care le dorim. Acum, trebuie să îi convingem de bunele noastre intenţii şi să ajungem de comun acord la un preţ. Unii cer mai mult pentru terenurile lor, alţii, mai puţin. Noi vrem să luăm aceste terenuri comasate, ca să nu ne trezim că rămâne cineva îngrădit de terenurile pe care le vom cumpăra“, a explicat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Tuzla, Taner Reşit.


Administraţia din Tuzla nu a mai acordat din anul 2002 nicio suprafaţă de teren pe Legea 15 privind sprijinul acordat tinerilor căsătoriţi, pentru că, efectiv, nu au mai fost loturi de case disponibile. În ultimii ani, comunitatea locală din Tuizla a crescut, ca urmare a exodului familiilor de la oraşe către această frumoasă localitate aflată în tranzitul turiştilor. Tinerii interesaţi să obţină o nouă locuinţă au depus deja peste 200 de cereri la Primărie. Aceştia vor încheia un contract de cesiune cu administraţia locală pentru a putea beneficia de un viitor cămin.


 
Pe agenda de lucru a autorităţii publice se află şi proiectul privind pavarea străzilor Farului, Atelierelor şi Meduzei din localitatea Tuzla. Pentru executarea acestui proiect, sprijinit financiar de la bugetul local, administraţia locală va colabora cu deţinuţii de la Penitenciarul Poarta Albă, pavilionul exterior, cunoscut de localnici drept Valea Seacă.
 
În altă ordine de idei, administraţia locală va premia, la sfârşitul lunii martie, cuplurile care au împlinit 30, 40 şi 50 de ani de căsnicie. Acestea vor primi din partea Primăriei, în semn de respect, câte o diplomă şi o sumă simbolică.
 
Mai mult, liceenii din Tuzla, care studiază la unităţi de învăţământ din afara localităţii, întrucât în comună nu există un liceu, ci doar o şcoală generală, vor primi câte un abonament gratuit, cu condiţia ca media generală de pe anul şcolar trecut să depăşească nota 8. Nici participanţii la olimpiade nu au fost uitaţi. Ei vor primi diplome, dar şi bani, urmând ca aleşii locali să fixeze cuantumul sumelor într-o viitoare şedinţă de Consiliu Local.

Ti-a placut articolul?

Comentarii