Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 31 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea141 De astăzi, în Biblioteca Digitală ZIUA de Constanța - primul „Anuar general al Dobrogei“ (1925)

ro

20 Nov, 2019 00:00 1408 Marime text

Este indispensabil oricărui om de afaceri, fie el străin sau român. Documentarea lui bogată, practica lui alcătuire, publicitatea lui serioasă, fac din acest anuar un sfătuitor luminat pentru comerciantul care vrea să-și dezvolte repede și sigur afacerile sale” - aceasta este esența volumului care de astăzi face poate fi parcurs în Biblioteca Digitală ZIUA de Constanța.


Autorii primului anuar al Dobrogei, apărut la 1925, își asumă din start lipsurile, dar și învățămintele, unui demers în premieră pentru Dobrogea, extrem de laborios.
„Anuarul general al Dobrogei. Călăuză administrativ-comercială-industrială” cuprinde date dintre cele mai diverse, plecând de la Regulamentul interior al Bursei de Comerț Constanța ori Tariful manipulării cerealelor și până la extras din Regulamentul Poliției Porturilor și malurilor Dunărei a României, Contract colectiv de muncă în Portul Constanța, Regulament pentru exploatarea magaziilor cu silozuri din Portul Constanța, Regulament pentru aplicarea și perceperea taxelor de port în Portul Constanța și Instrucțiuni asupra regulamentului pentru perceperea taxelor de port în Portul Constanța.
 

DESCARCĂ GRATUIT CARTEA ÎN FORMAT PDF


Din cele 473 de pagini, de la pagina 142 a volumului ni se aduc la cunoștință cele mai diverse informații de interes general, precum băncile existente ori firmele comerciale înscrise la Tribunalul Constanța, dar și firmele comerciale din județele Durostor, Caliacra și Tulcea, inclusiv întreprinderile industriale.Citește și:

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul „Ziua Dobrogei“, la a treia ediţie, cu o temă în premieră - „Dobrogea în documente diplomatice româneşti. 1878-1884“

Ti-a placut articolul?

Comentarii