Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:33 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ministrul Finanțelor, mesaj după cruciada ANAF

ro

11 Apr, 2015 17:55 1257 Marime text
Fisc-ul nu trebuie să fie ceva ce sperie, ci ceva ce vine şi verifică modul de aplicare a legii, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, invitat în emisiunea Income, informează www.stiripesurse.ro.

Inspectorii de la ANAF nu vor mai închide firmele dacă acestea se află la prima încălcare a codului fiscal, a mai spus minstrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Abia la a doua abatare se va lua măsura închiderii activităţii pentru o lună de zile şi se vor aplica amenzi. 

„Ţin foarte mult să avem o metodologie foarte clar stabilită şi transparentă de aşantionare a firmelor care fac obiectul controlului în timpul unei luni de zile, pentru că astăzi, din păcate, acest lucru nu există. De mai multe ori, acelaşi agent economic este controlat de Fisc, ceea ce nu este corect. În timpul unei luni, trebuie să avem foarte clar, în eşantionul firmelor verificate, un procent din fiecare categorie de firme – mari, mijlocii şi mici – egal cu ponderea pe care acestea o reprezintă în totalul de companii, la nivel naţional. O altă parte a acestui eşantion trebuie să fie compusă din firmele care vor rămâne pe o listă neagră, care au avut o primă abatere", a declarat Eugen Teodorovici.

Integral pe www.stiripesurse.ro
Sursă text:www.stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii