Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Victoriile aduc victorii“ Tânărul Radu Boboc trage tare la antrenamentele şi meciurile FC Viitorul, cu gândul la debutul oficial

ro

26 Jun, 2018 00:00 2024 Marime text

FC Viitorul a înregistrat o victorie la scor, 7-0, în primul meci amical susţinut în stagiul din Polonia, cu formaţia poloneză Daleszyce Spartacus. Printre jucătorii fostei campioane a României care au jucat în această partidă s-a numărat şi tânărul Radu Boboc, internaţional de juniori şi campion naţional în stagiunea recent încheiată cu Viitorul Under-19.
 
Radu Boboc e unul dintre jucătorii de mare viitor ai formaţiei constănţene. Evoluţiile sale foarte bune l-au propulsat la echipa de seniori, fiind luat astfel în cantonamentul din Polonia. „Este o perioadă grea, de acumulare fizică, în care trebuie să ne pregătim bine pentru noul sezon. Avem ca obiectiv să ajungem din nou în play-off şi trebuie să-l îndeplinim. Îmi propun să prind lotul la prima echipă şi să debutez într-un meci oficial, să joc cât mai multe minute. Avem meciuri cu adversari importanţi în amicale şi trebuie să le câştigăm, pentru că victoriile aduc victorii şi ne dau încredere. Contează foarte mult că suntem mulţi jucători de la Academie la seniori, întrucât ne cunoaştem şi ne înţelegem foarte bine. Împreună putem face mult mai uşor trecerea la prima echipă“, a spus tânărul de 19 ani.

Miercuri, următorul amical 

În disputa cu Daleszyce Spartacus pentru FC Viitorul au marcat Cicâldău (23), Vînă (30), Ciobanu (55), Florescu (58), Iacob (67) şi Ţîră (80 şi 83). FC Viitorul a avut şi o bară, în min. 15, la şutul lui Cicâldău. Conducerea tehnică a rulat în acest meci aproape întreg lotul aflat la dispoziţie, singurele absenţe fiind ale lui Casap şi Băjan, care au avut uşoare probleme medicale. Pentru FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) au evoluat: Cojocaru (45 Buzbuchi, 65 Tordai) - Lima (45 Boboc), Ţîru (45 Leca), Ghiţă (45 Hodorogea), De Nooijer (45 Neciu) - Achim (45 Ciobanu), Mladen (45 Iacob), Cicâldău (45 A. Stoica, 65 Pitu) - Vînă (45 Lyes), Voduţ (35 Gavra, 65 Ţîră), I. Hagi (45 Florescu, 65 Chera). Următorul meci de pregătire al formaţiei constănţene este cu Stal Stalowa, miercuri, 27 iunie, de la ora 11.00, la Kielce.

Mai buni ca în campionatul anterior 

Internaţional de tineret al României, Virgil Ghiţă este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, fiind promovat în Liga 1 de FC Viitorul în precedenta ediţie de campionat, într-o partidă cu CFR Cluj, câştigată de constănţeni cu 1-0, pe teren propriu. A împlinit 20 de ani în această lună, iar în ultimul sezon şi-a trecut numele şi pe tabela marcatorilor, în succesul constănţenilor din deplasare cu Astra Giurgiu, din play-off. „Sperăm să facem o pregătire cât mai bună şi să începem meciurile oficiale la un nivel înalt, poate şi mai buni ca în stagiunea trecută. Vrem să ne calificăm în play-off în primul rând şi să trecem turul de Europa League, după care ne vom gândi mai departe. Vrem să facem o figură frumoasă şi în Europa. Sunt jucători foarte buni cei noi veniţi din Academie, îi cunosc pe toţi şi sper să se integreze cât mai bine. Sper să evoluez cât mai mult şi să arăt cât mai bine în joc. Sper să ne calificăm şi cu echipa naţională de tineret“, a punctat Virgil Ghiţă.

Fiecare jucător va primi minute de joc 

Atacantul Cristian Gavra crede că partidele de pregătire din Polonia îi vor ajuta foarte mult pe jucătorii de la FC Viitorul în întâlnirile oficiale. „Am început treaba şi trebuie să muncim foarte mult. E o perioadă grea, cu multe antrenamente, dar suntem deschişi la muncă şi vrem să facem o treabă bună. Au fost promovaţi noi jucători din Academie, sunt jucători buni, care au câştigat campionatul la categoriile lor de vârstă, U-19 şi U-17, şi care sunt convins că vor reuşi şi la echipa mare. Va fi foarte bun cantonamentul din Polonia, în care fiecare jucător va primi minute de joc. Vom avea amicale tari, dar care ne vor ajuta în campionat. În Europa League, ne dorim să trecem de cât mai multe tururi de calificare şi de ce nu să jucăm în grupe. Noua ediţie a Ligii 1 va fi una dificilă. Sperăm să terminăm mai sus de locul patru. Sper să fiu sănătos şi să susţin cât mai multe meciuri“, a arătat Gavra.
 
Sursa foto: FC Viitorul 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii