Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Fotbalistul Radu Boboc, infectat cu Covid-19 în două rânduri „Perioadă dificilă pentru mine. Nu am avut continuitate în joc“

ro

12 Nov, 2021 00:00 2450 Marime text

 
  • Radu Boboc a ajuns la 100 de partide sub culorile echipei de pe litoral.
  • Fotbalistul a disputat primul meci oficial pentru echipa de seniori pe 22 iulie 2018.
  • Boboc a marcat primul său gol în prima divizie la un meci în deplasare cu Dinamo, cu o execuție foarte frumoasă.
 
Fundașul Radu Boboc, de la Farul Constanța, a ajuns la 100 de meciuri în toate competițiile pentru echipa de pe litoral și este fericit că a atins această bornă, dar și că a revenit pe teren după o perioadă dificilă pentru el.
 
În vârstă de 22 de ani (e născut pe 24 aprilie 1999), Radu Boboc este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a disputat primul meci oficial pentru echipa de seniori la 22 iulie 2018, într-un meci cu Dunărea Călărași, scor 0-1. Radu Boboc este fost internațional de tineret, participant la Campionatul European Under-21 din 2019 și la Jocurile Olimpice din 2021 de la Tokyo. Înaintea meciului cu CS Universitatea Craiova, de la Ovidiu, în cadrul unui moment festiv, Boboc a primit din partea președintelui Farului, Gheorghe Popescu, un tricou cu semnăturile tuturor componenților lotului și ale oficialilor constănțeni.
 
„Sunt fericit că am ajuns la meciul cu numărul 100​“
 
„Sunt fericit în primul rând că am revenit și că am câștigat meciul. A fost o perioadă dificilă pentru mine, din păcate am avut coronavirus pentru a doua oară, astfel că nu am beneficiat de continuitatea de care aveam nevoie în acest sezon. Sper ca de acum înainte să fiu sănătos și să fac ce-mi place. Sunt fericit că am ajuns la meciul cu numărul 100 și că am parte de niște colegi minunați. Sper să strângem cu toții cât mai multe meciuri în viitor“, a declarat Radu Boboc, la Farul TV. Pe lângă neplăcerile cu coronavirusul (prima dată a fost infectat cu virusul în octombrie 2020, iar a doua oară luna trecută), Boboc s-a confruntat cu unele probleme medicale și după Jocurile Olimpice. 
 
„Nu îl voi uita niciodată“
 
Fundașul lateral al „marinarilor“ va păstra mereu în memorie meciul de debut în Liga 1, dar și primul său gol în prima divizie, în octombrie 2019, la un 2-3 în deplasare cu Dinamo, partidă în care FC Viitorul a revenit de la 0-3. Mai mult, Radu a punctat cu o execuție foarte frumoasă, din foarfecă! „Normal că îmi amintesc primul meci în Liga 1, nu cred că îl voi uita niciodată. Am avut puține emoții. Pentru aceasta ne pregătim însă de mici. Să joci fotbal e o plăcere și nu trebuie să ai emoții. De acum înainte sper să vină lucruri și mai frumoase. Primul gol în Liga 1, foarfeca cu Dinamo, cred că va rămâne o amintire foarte frumoasă pentru mine și familia mea. Să înscrii din foarfecă pentru prima reușită, împotriva lui Dinamo, și la ea acasă, e ceva special“, a mai spus Radu Boboc.
 
Premiu de frumusețe
 
Evoluția și golul lui Radu din acel meci cu Dinamo i-a adus fotbalistului care avea atunci 20 de ani prezența în echipa etapei. „Boboc a făcut un meci fantastic și a marcat un gol frumos“, l-a lăudat pe jucător Gică Hagi, managerul tehnic al formației constănțene. Iar pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, care a alcătuit echipa ideală, despre Boboc s-a spus atunci: „Tânărul fundaş al dobrogenilor a marcat primul său gol din carieră în Liga 1 cu o execuţie care candidează la cea mai frumoasă reuşită a etapei“.
 
În echipa standard a sezonului regular
 
Totodată, Boboc a prins, în februarie 2020, și echipa standard a sezonului regular al Ligii 1, sezonul 2019/2020. Au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au bifat cel puţin 14 jocuri în ediţia de campionat. Radu Boboc şi Florinel Coman au fost cei doi jucători eligibili U-21, cel mai bun „11“ al primei părți a campionatului cuorinzându-i pe: Arlauskis (CFR Cluj) - Boboc (FC Viitorul), Burcă (CFR Cluj), M. Constantin (Gaz Metan Mediaș), Camora (CFR Cluj) - Nistor (Dinamo / U Craiova), Jonathan Rodriguez (FC Botoșani), Cicâldău (U Craiova) - Deac (CFR Cluj), Alibec (Astra Giurgiu), Fl. Coman (FCSB). Antrenor, Dan Petrescu. „Tânărul fundaş de bandă a confirmat încrederea primită din partea lui Gheorghe Hagi. A marcat două goluri frumoase şi a oferit trei pase decisive. Dintre cele 22 de jocuri în care a fost titular, 18 le-a început în partea dreaptă şi patru în stânga“, s-a arătat pe site-ul oficial al LPF.
 
Lupta va continua până la final
 
În acest moment, Boboc luptă cu Farul Constanța pentru îndeplinirea primului obiectiv al sezonului, calificarea în play-off. „Avem de muncă, ne pregătim foarte bine și sperăm să ajungem în play-off. E o muncă continuă și trebuie să aspirăm să ne clasăm în primele șase după sezonul regular. Cu siguranță ne va aștepta un meci dificil cu UTA, în următoarea etapă. E o echipă foarte bună, dar jucăm acasă și trebuie să ne gândim să luăm cele trei puncte. Lupta va continua până la finele campionatului. Trebuie să câștigăm toate meciurile, de acasă în primul rând, că e foarte important. Iar în deplasare trebuie să nu mai pierdem, ca să putem aspira la play-off. Celor trei convocați de la Farul la echipa națională de seniori le doresc tot binele, să câștige ambele meciuri și să-i facă fericiți pe români. Suntem alături de ei și-i vom urmări cu drag și emoție“, a punctat Radu Boboc. 
   
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Fotbalistul Radu Boboc, 100 de meciuri pentru echipa de pe litoral. Festivitate de premiere (galerie foto)

 
Radu Boboc, de la FC Viitorul, evoluţii de vârf la Euro
„A fost o emoţie unică! Am arătat că avem o generaţie foarte bună”

 
Radu Boboc, de la FC Viitorul, inclus în echipa ideală a sezonului regulat din Liga 1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii